Когато миналата година ви съобщихме за предстоящата предистория на класическия сериал „Семейство Сопрано“, озаглавена „The Many Saints of Newark“, споменахме, че имаме известни притеснения по отношение на кастинга. Донякъде заради режисьора Алън Тейлър и неговия „Терминатор: Генисис“, но най-вече заради опасността лош избор на някой актьор в главна роля да развали не само предисторията, но и спомена от толкова популярния оригинал. Може би затова досега не сме отразили присъединяването на нито едно от вече потвърдените имена, въпреки че някои от тях са изненадващо добри.

Най-новото попълнение в каста обаче не можем да пропуснем – Рей Лиота се завръща към гангстерските си корени и ако може да се вярва на интернет, това го прави 27-мият актьор от „Добри момчета“, който става част от вселената на „Семейство Сопрано“. По-долу можете да видите какво казва Лиота за „The Many Saints of Newark“, но преди това да изброим набързо колегите му, които вече са част от проекта. Алесандро Нивола ще видим като Дики Молтисани, баща на героя на Майкъл Империоли от оригинала, Вера Фармига, Джон Бернтал, Били Магнусен и Кори Стол, който е плюс за всеки филм или сериал.

Бяхме споменали, че се притесняваме кой ще играе младия Тони Сопрано и това ще е Майкъл Гандолфини, син на Джеймс Гандолфини. Не се знае как ще се справи – младият актьор засега има само съвсем малка роля в „Бандитките на Оушън“ и малко по-голяма в „The Deuce“, но трябва да признаем, че ни харесва идеята да играе младия Тони, пък и не е ясно колко голяма ще е ролята му в „The Many Saints of Newark“.

Ето и обещания коментар на Рей Лиота за участието му в „The Many Saints of Newark“, който, както можете да се досетите, не съдържа кой знае колко ценна информация:

Развълнуван съм, че ще работя с Дейвид Чейс и Алън Тейлър по „The Many Saints of Newark“. Талантът на Дейвид няма равен, а режисурата на Алън Тейлър прави проекта още по-вълнуващ. Уважавам и двамата невероятно много и нямам търпение да участвам в този специален проект на New Line.

Да, режисьор ще е Алън Тейлър, който може да няма кой знае какъв успех на големия екран („Тор: Светът на мрака“, „Терминатор: Генисис“), но поне има доста опит в телевизията с наистина отлични епизоди на „Игра на тронове“, „Mad Men“ и най-важното, на „Семейство Сопрано“. Сценарист ще е създателят на сериала Дейвид Чейс, който споделя следното:

Все още се тревожа [за проекта], но започнах да се интересувам от Нюарк, откъдето са родителите ми и където са се случили бунтовете. Започнах да мисля за тези събития и за организираната престъпност и ми стана интересно да смеся тези два елемента.

Засега нямаме особено много информация за сюжета на „The Many Saints of Newark“ (освен че действието се развива през 60-те години на миналия век, по времето на бунтовете в Нюарк, когато чернокожите и италианските гангстери са във война), но поне актьорският екип се оформя по-добре от очакваното. Сигурни сме, че скоро отново ще има новини за филма и този път вероятно няма да пропуснем да ги отбележим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *