Чудна новинка! Обожаваме Гийермо дел Торо и с кеф пишем за негови проекти, но трябва да признаем, че предпочитаме не да ви съобщаваме за тях, а да ги гледаме. За съжаление, много често тези прекрасни потенциални филми така и не се осъществяват – наскоро дори обобщихме нереализираните му проекти, за които самият Дел Торо се оплака, че е загубил толкова време и дори имат готови сценарии. Също така, много често когато научим за нещо ново, по което той работи, всъщност е в ролята на продуцент, не на режисьор, което определено не е едно и също – сред последните такива са „Scary Stories to Tell in the Dark“ и „Antlers“, но има и още много заглавия, които ще намерите в предишните ни новини.

За щастие, от време на време научаваме за нов проект, който просто ни пълни душите, и този път това е „Zanbato“. Става дума за екшън трилър, който Гийермо дел Торо ще напише и режисира и да ви кажем, за нас думите „Дел Торо ще напише и режисира“ обещават нещо наистина специално, което не бива да се пропуска.

За съжаление обаче, не знаем почти нищо за сюжета – първо имаше слухове, че е нинджа филм, но самият Гийермо дел Торо обяви (чрез своя twitter акаунт, който горещо ви препоръчваме), че макар да има нинджи във филма, всъщност „не е нинджа проект“ и ще разказва за момиче между 10 и 15 години, което има смъртоносни бойни умения.

Може би причината да не знаем особено много за сюжета на „Zanbato“, а и да научаваме за проекта чак сега, въпреки че Гийермо дел Торо е работил по него от шест години, е това, което режисьорът нарича „JJ maximum security“ – Дж. Дж. Ейбрамс е продуцент чрез своята Bad Robot Productions компания.

Не е съвсем сигурно какво означава това за stop-motion анимацията „Пинокио“ – със сигурност и той се задава със сериозна скорост, но не се знае кой от двата проекта ще се снима първо. Самият Дел Торо сподели, че „Пинокио“ е „in active prepro“, но да следим гореспоменатия му twitter акаунт, за да разберем дали той или „Zanbato“ ще стигне до снимачната площадка първи. Надяваме се скоро да научим, че снимки започват, премиерни дати се задават и действително скоро ще видим не един, а два филма, написани и режисирани от Гийермо дел Торо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много по-надъхан съм за продуцентския му проект “Scary Stories to Tell in the Dark”, отколкото за това.