Много новини имаме да споделим за предстоящия „фентъзи-мюзикъл” „Рокетмен“ („Rocketman“), посветен на издигането към славата на неподражаемия сър Елтън Джон. Преди всичко излезе първият първи трейлър за филма, режисиран от Декстър Флетчър. В трейлъра виждаме доста по-праволинейно показана биографичната част от филма, отколкото в първия тийзър. Въпреки това продължаваме да стискаме палци финалният продукт да е по-скоро равноправна комбинация от „фентъзи-мюзикъла” и биографията, защото това просто ни звучи доста по-интересно и иновативно като подход.

Вижте трейлъра:

Трейлърът започва с написването на любимата на много хора „Your Song”, а оттам преминава през няколко от най-големите хитове на сър Елтън, като разбираемо на фокус е „Tiny Dancer”. В началото виждаме сравнително невзрачния Реджиналд Дуайт, чийто неповторим талант обаче изисква да бъде разпознат. За кратко се загатва и избирането на името му и как той бързо преминава към познатия ни днес негов стил – пайети, брокати, пернати шалове и какви ли не други аксесоари и костюми, кой по-крещящ и откачен от предишния.

Наистина стискаме палци да бъде наблегнато на въображаемата част, не защото историята на великия музикант не е интересна сама по себе си, но просто някои от кадрите, които виждаме за части от секундата, вече ни накараха да се влюбим – например тази под водата, след като Елтън пада в басейна – каква красота, какво чудо!

Виждаме и за по няколко секунди основната част от поддържащите персонажи. Джейми Бел влиза в ролята на Бърни Топин, дългогодишният колаборатор и партньор в писането на Елтън. Между тях двамата смятаме, че ще се развива най-значителната история за взаимоотношения, която ако наистина е оползотворена с толкова нюанси, дълбоко и лично, както изглежда от трейлъра, със сигурност ще си струва да бъде гледана. Появяват се и Ричард Мадън в ролята на Джон Рийд – любовник и мениджър на сър Елтън, както и Брайс Далас Хауърд в ролата на майка му Шийла Айлийн.

Но да обърнем поглед към голямата звезда на шоуто – Тарън Еджертън. Във всеки кадър от трейлъра той изглежда абсолютно на място и докато нарочно започнах, наричайки Елтън Джон „неподражаем”, смятам, че имаме място за доста големи надежди за изпълнението на младия уелсец. Не просто визуално, но дори донякъде по-важно – гласовото му изпълнение ни изпълва с надежди – то не е имитация, то очевидно е интерпретация, направена с любов и уважение. И в тази връзка ви представяме и втория промо материал, който Paramount пуснаха в подготовка за трейлъра, в който режисьорът и музикалният продуцент Джайлс Мартин пръскат похвали по адрес на Тарън, затова че пее всички песни във филма.

Рокетмен“ („Rocketman“) ще излезе на 31 май тази година. Режисиран е от Декстър Флечър („Sunshine on Leith“, „Еди орела“), участват Тарън Еджертън, Брайс Далас Хауърд, Ричард Мадън, Джейми Бел, Стивън Макинтош, Тейт Донован и др. Сценарият е написан за екрана от Лий Хол („Били Елиът“, „Боен кон”), а самият Елтън е изпълнителен продуцент.

За финал представяме и първия български плакат, който връхлита с цялата сила на личността на Елтън Джон.

RKTMAN_INTL_T-EGERTON_STADIUM_DGTL_1_SHT_BGR.indd

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хмм защо ми се струва,че след Borhap ще валят само музикални филми.Сега следва и за Motley Crue скоро може и да има за Майкъл Джексън кой знае.Borhap явно отвори нова врата.