елтън джон
Елтън Джон

Излезе първият официален тийзър за Тарън Еджертън в ролята на Елтън Джон. Предстоящият „Rocketman“, кръстен на едноименния хит от 1972г., ще излезе през май догодина. Това, което знаем за момента е, че филмът ще бъде по-скоро „фентъзи-мюзикъл”, отколкото типична биография на легендарния музикант.

Предполагаме, че „Rocketman“ ще даде драматизирана версия на ранните години от издигането на сър Елтън Джон към славата, годините като феномен в Кралската музикална академия, проблемите с наркозависимостта му и дългогодишното му музикално партньорство с Бърни Топин, в чиято роля ще видим Джейми Бел.

Дори и с трейлъра не сме много сигурни какво точно значи това, че филмът ще бъде по-скоро „фентъзи-мюзикъл”, какъв процент ще бъде „фантистичния” елемент и какъв – биографичния. От една страна, животът на Елтън Джон е изключително интересен и има какво да се разкаже, от друга, взимайки предвид целия му стил и имидж, доста добре си представяме защо са избрали именно този подход – блясъкът, излишъкът и разточителството се вписват безпроблемно и ако „Rocketman“ наблегне по-скоро на дизайн на продукцията, на костюми и декори и музика, всъщност няма да съжаляваме, че не е праволинейна биография.

Това, което ни притеснява обаче, всъщност е обратното – филмът да завие в посока на сериозност и искрена драма, докато просто около Елтън се въртят пълни танцови ансамбли с хореография, защото той „така вижда света”. Разминаването между двата тона подозираме, че ще бъде прекалено голямо препяптствие за прескачане. За съжаление за момента тийзъра по-скоро ни се струва, че бие именно в тази посока.

Едно обаче вече е ясно – Тарън Еджертън прилича изключително много на младия Елтън Джон, облечен в несбъркваемия Елтън стил – крещящо цветно и бляскаво, с грамадански очила с камъни. И ако това, което чуваме в тийзъра, действително е неговия глас, това ни вдъхва големи надежди, поне за музикалната част от „фентъзи-мюзикъла”.

тарън еджъртън като елтън джон

В „Rocketman“ще видим още доста интересни лица. Брайс Далас Хауърд ще бъде Шийла Айлийн, майката на Елтън Джон. Наскоро в едно интерю тя сподели, че е пяла на живо на снимачната площадка, така че ще видим и нейните вокални качества. Ричард Мадън, който играеше „Младия вълк” Роб Старк в „Игра на тронове” ще влезе в интересната роля на Джон Рийд. Той е бил мениджър на Елтън Джон, възможно е да му е бил и любовник, а накрая е уволнен заради история в английски таблоид, която публикува данни за харчовете му и по всичко личи, че е крадял пари от Елтън Джон. Не знаем обаче дали филмът ще включва чак толкова късни събития.

За финал добавяме още една снимка, която се вее в iMDB, въпреки че само първата е официално пуснат от студиото кадър, тази втората по-скоро ни изглежда като папарашки кадър от снимачната площадка. Преди това, ето го официалния кратичък за сега синопсис на филма:

Rocketman” е епичен фентъзи-мюзикъл за нецензурираната човешка история за годините, в които Сър Елтън Джон пробива на сцената.”

rocketman-img02-201801001

Режисьор е Декстър Флетчър, който е работил с Тарън Еджертън преди над „Еди Орела”, а наскоро завърши и предстоящия „Bohemian Rhapsody”, след като Брайън Сингър напусна проекта. „Rocketman” ще дебютира на 31 май 2019г и още се води във фаза „снимки”, но очакваме първи трейлър съвсем скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Аз бих се „излъгал“ с удоволствие – умирам си за музикални биографични филми, но с времето се убедих, че за такива икони в музиката 2 часа не стигат. Дори добри попадения като Get On Up, Doors и Ray да се справят чудесно със задачата, накрая човек пак остава с усещането за непълнота. По-правилно би било да се направи сериал в няколко сезона и да се разкаже цялата история на изпълнителя, отколкото да се блъскат маса неща (и то само от даден период на кариерата) в 2 часов филм.

      Рокетмен излгежда ок засега – много е сходен с Бохемската Рапсодия като стил. Да видим дали този т.нар. фантастичен прочит ще спомогне за нещо качествено…

  1. Честно казано, това бих гледал с по-голям интерес от „Рапсодията“.

  2. Интересно е да се види кой из между този и Рапсодията ще бъде по-голяма боза.

  3. Този ако е весел, ще е далеч по-добре от „Рапсодията“, ама само ако го направят като Мери Попинс едва ли не. Искам да видя в следващия трейлър анимиран dream sequence. Това ще е готско.
    Ако този е в същия тон, като „Рапсодията“…. за една година да опропастят две музикални легенди, няма да е добре хич.

  4. Хей, ако тоя тип филми са свежи и енергични, нищо против нямам. Един за Боуи да направят само 😉