Стивън Содърбърг е нечовек! Дори и когато беше пенсиониран, пак работеше на обороти, на които биха завидели много, далеч по-млади творци. Няма отново да се впускаме в описание на множеството проекти, които реализира през последните две години, откакто прекрати „пенсията“ си (може да ги видите сред новините, които сме им посветили), само ще обърнем внимание, че през 2019 ще гледаме два негови филма, които е спретнал (почти изцяло) през миналата година, докато в същото време е изгледал и изчел „света“.

Филмите, които очакваме, са „The Laundromat” през октомври и фокусът на настоящата ни новина „High Flying Bird“, чиято премиера, 8 февруари, бе обявена с дебютиралия вчера първи трейлър. Ако сте пропуснали предишната ни новина за проекта, „High Flying Bird“ ни поставя в разгара на „lockout“ в професионалния баскетбол, когато спортният агент Рей Бърк (Андре Холанд) се оказва хванат в сериозен спор между лигата и играчите. Кариерата му е в опасност, но Рей се цели високо. Само със 72 часа на разположение да изпълни дръзкия си план, той финтира всички големи клечки, като открива вратичка в правилата, която може да промени играта завинаги. Крайният резултат повдига въпросите кой притежава играта и кой би трябвало?

Вижте трейлъра.

https://www.youtube.com/watch?v=0iL1K_l8Jyo

Позволете ни първо да кажем, че адски се радваме да видим Бил Дюк – доста е поостарял и се е стопил, но въпреки всичко изглежда добре! Самият трейлър също изглежда добре – характерният (напоследък) за Содърбърг визуален стил е налице, а и като ритъм ни се вижда чудесен. Историята, поне на този етап, ни се струва малко сложничко представена, но предпочитаме така, отколкото сдъвкана и изплюта като за бавно развиващи се – не ни се гледат спортни драми по калъп.

Не пропускаме нищо от Стивън Содърбърг, няма да пропуснем и този, а сме в очакване на първата реклама и на „The Laundromat”. Междувременно вижте и официалния постер на „High Flying Bird“.

плакат

Режисьор на „High Flying Bird“ е Стивън Содърбърг, по сценарий на Тарел Алвин Маккрейни („Moonlight“). В ролите са Андре Холанд, Зази Бийтс, Кайл Маклоклан, Закъри Куинто, Бил Дюк, Глен Флешлър, Мелвин Грег, Соня Сон и др.

Премиерата е 8 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Андре Холанд е страхотен във всичко, в което участва – още ме е яд, че няма да видим нов сезон на The Knick. Колкото до трейлъра – нищо специално, окей е. Наистина е супер да видим Бил Дюк отново – като го гледам и осъзнавам колко съм остарял от „Хищника“ и „Командо“ насам…