джейк джиленхол и рене русо

По-малко от месец остава до старта на кинофестивала в Сънданс, който ще се проведе от 24 януари до 2 февруари 2019. Завиждаме на късметлиите, които ще имат възможността да присъстват на премиерата (27 януари) на хорър-трилъра „Velvet Buzzsaw“, на който нашият екип възлага големи надежди.

Филмът събира отново режисьора и сценарист Дан Гилрой, Рене Русо и Джейк Джиленхол, които през 2014 избиха рибата с отличния „Лешояда“. Няма как да не си спомняте страхотното изпълнение на Джиленхол като безскрупулния новинарски репортер Луис Блуум. Изпълнение, което всички очакваха да му донесе втора номинация за „Оскар“ след „Планината Броукбек“, но уви, за срам на членовете на академията, това не се случи.

Но да оставим миналото настрана. Сега затаете дъх (припомняме ви, че историята се върти около световната сцена на съвременно изкуство с „успешни творци и мега-колекционери, които плащат сериозни цени, когато изкуството и търговията се сблъскат“) и вижте първия официален трейлър:

Първата част на трейлъра загатва намигване и чувство за хумор към светските нрави и разбирания за модерно изкуство (особено много го носят героите на Джейк Джиленхол и Тони Колет, които са с много Glamour поведение), което ни кефи. Втората част на трейлъра поема рязък завой към хоръра (и сякаш издава прекалено много), което също е любопитно, но важното в случая е каква е идеята на цялото. Би било чудесно, ако не е нещо, което стои само на повърхността, а е например в стил повестта „Портрет“ на Гогол (каквато беше първата ни асоциация) и се завърти около темите за алчността, суетата, парите и изкуството, или с други думи всички демони на модерния свят. Все пак в последната реплика от трейлъра се казва: „We are trending on Instagram. It’s a major hit.“

velvet-buzz-show-img01-20190111 velvet-buzz-show-img02-20190111 velvet-buzz-show-img03-20190111

Режисьор и сценарист на „Velvet Buzzsaw“ е Дан Гилрой („Лешояда“, „Roman J. Israel, Esq.“) и освен Джейк Джиленхол и Рене Русо, участват още Джон Малкович, Тони Колет, Наталия Дайър, Том Стъридж, Давийд Дигс, Били Магнусен, Зауи Аштън и др.

Премиерата на „Velvet Buzzsaw“ е на 1 февруари в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

 1. За … модерен сайт като Операциякино си струва следния коментар:

  Modern art is that which was created sometime between the 1860s (some say the 1880s) and the late 1960s (some say only through the 1950s).
  Art made thereafter is considered contemporary.

  https://www.britannica.com/story/whats-the-difference-between-modern-and-contemporary-art

  С други думи: колкото повече оставаме в модерното изкуство, толкова повече изоставаме от съвременното такова. 🙂

 2. Ами почнах го снощи, днес го догледах. Моя съвет е ако очаквате ужас или трилър със свръхестествени елементи изгледайте трейлъра, той разказва цялата история. Ако обаче ви се гледа сатира и един вид творческа идея която не е комерсиална но е маскирана като комерсиална за да види бял свят, то тогава филма си заслужава. Твърде дълъг като времетраене бе за мен, но нейсе. Лично на мен ми хареса, а Джейк отново е страхотен.

 3. Този филм е истински трагизъм. 2.5/10 и се нарежда редом до „Mute“ на Дънкан Джоунс.
  Не съм си представял, че Джейк може да играе ТОЛКОВА ЗЛЕ.
  Най-нескопосания опит за сатира, който съм гледал някога.