Задава се още една адаптация по комикс – за героите на „The Umbrella Academy” ще се погрижат Netflix. В основата на новата поредица е популярен награждаван комикс, чиито автор е Джерард Уей, вокалиста на „My Chemical Romance” (от 12-годишната им кариера в началото на хилядолетието не може да не си спомняте поне „The Black Parade”). Илюстрациите на историята са дело на Габриел Ба, а комиксът е публикуван от Dark Horse Comics.

Очевидно стрийминг-платформата разчита на продължаващия интерес към сюжети, включващи герои със специални умения – докато на публиката не й писне и не реши за вечни времена да престане да обръща внимание на подобен тип истории (макар да е съвсем малка вероятността за поява на такава тенденция). В сериала участва Елън Пейдж и ни е тъжно да отбележим, че след „Генезис” и особено след участието й в „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще” изборът й на роли не отговаря на очакванията към нея, заредени от „Hard Candy” и „Джуно”.

Вижте тийзър-трейлъра на „The Umbrella Academy”.

https://www.youtube.com/watch?v=LMeqY7ogdF8

В бъдещата поредица, продуцирана от Universal Cable Productions, освен Пейдж участват още Том Хопър, Еми Рейвър-Лампман, Робърт Шийхан, Дейвид Кастанеда, Ейдън Галахар, Камерън Бритън, Колм Фиори, Адам Годли, Кейт Уолш, Джон Магаро, Ашли Мадекве, както и R&B дивата Мери Джей Блайдж.

Вижте какво гласи официалният синопсис, а веднага след него ще откриете и поредица постери.

В един и същ ден на октомври 1989 година, 43 бебета се раждат по необясним начин от различни, несвързани по между си жени, които въобще не са били бременни буквално до предишния ден. Седем от тези деца са осиновени от сър Реджиналд Харгрийвс – индустриалец-милиардер, който създава специалната „The Umbrella Academy”, за да подготви тези деца, които ще трябва да спасят света. Но не всичко се развива според предначертания план. Когато достигат тийнейджърска възраст, „семейството” се пропуква и екипът им се разтуря. Шестимата оцелели са вече около трийсетгодишни и се събират отново при вестта за кончината на Харгрийвс. Лутър, Диего, Алисън, Клаус, Ваня и Номер Пет решават да работят заедно, за да разкрият тайнствените обстоятелства около смъртта на техния баща. И, разбира се – задава се неизбежен всеобщ апокалипсис…

umbrella_academy_xlg umbrella_academy_ver2_xlg umbrella_academy_ver3_xlg umbrella_academy_ver4_xlg umbrella_academy_ver5_xlg umbrella_academy_ver6_xlg umbrella_academy_ver7_xlg umbrella_academy_ver8_xlg umbrella_academy_ver9_xlg umbrella_academy_ver10_xlg tua

Изпълнителен продуцент и шоурънър на „The Umbrella Academy” е Стив Блекман („Fargo”, „Altered Carbon”), сред останалите изпълнителни продуценти са Джеф Ф. Кинг („Hand of God”) за Bluegrass Television и Майк Ричардсън и Кийт Голдберг за Dark Horse Entertainment. Авторите на комикса също участват в екипа на изпълнителните продуценти.

Очаква се десетте епизода на „The Umbrella Academy” да дебютират по Netflix на 15 февруари 2019 година.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Феноменално разочарован съм от този сериал! Първите 3 епизода бяха страхотни и обещаващи, но от 4 епизод всичко тръгна надолу и с всеки следващ нещата ставаха все по-зле и по-зле, докато накрая едвам имах сили да довърша сезона. ТОЛКОВА МНОГО крадене от Х-Мен, че не знам как Марвел не са осъдили създателите на шоуто/комикса. Най-безсрамно е директното взаимстване от Dark Phoenix историята на мутантите. Надявам се Deadly Class да ми хареса повече, имайки предвид, че братята Русо са намесени, но ще видим. Някой успя ли да го изгледа въобще? Само аз ли си го причиних?

    1. Ако ти се гледа нещо подобно, но всъщност сполучливо, удари един Doom Patrol.

    2. Нещо не ме надъха тийзъра. Може да му дам шанс с един-два епизода…

    1. Ако не я харесваш, въобще не си прави труда да го гледаш. Ще си на хапчета след това…

    2. Вчера изгледах “Прасето” и “Обичам те, Бойдин”. След два нови български филма за един ден не съм за хапчета, а за реанимация… и всичко друго ще ми се стори шедьовър.