кенет брана като шекспир

Sony Pictures Classics дебютираха първия трейлър за очаквания „All Is True” на Кенет Брана. Филмът разказва за последните години от живота на Уилиям Шекспир, който се прибира у дома в Статфърд след като загубва сина си, за да се сблъска с ново предизвикателство – докато е най-признатият и почитаният сценарист в Англия, той се връща в ролята на нежелан съпруг и баща и трябва да се нагласи към съвсем друг начин на живот.

Кенет Брана режисира и поема главната роля на легендарния автор, което много ни зарадва още от когато за пръв път чухме за проекта. Брана е изключително запознат с творчеството на Шекспир – той вече 30 години адаптира неговите произведения, както за сцената, така и за големия екран. Повече от това, че го познава, той очевидно много се възхищава на Барда и ще представи филм, който предполагаме, ще бъде любовно писмо към човека и артиста Уилиям Шекспир.

Съмняваме с „All Is True” да се търси някакъв скандал – неслучайно не намираме никъде информация въобще да е кастната спорната особа Кристофър Марлоу, около която се върти най-разпространената конспирация за Шекспир. По-скоро очакваме Брана да потърси истинския човек зад звездата, с неговите тъги и несигурности, но със сигурност и в цялата му гениалност. Вижте какво имаме предвид от трейлъра:

Тонът ни се струва доста интересен, тъй като е по-сериозен и драматичен от последните режисьорски проекти на Брана, но има нещо, което ни кара да си мислим, че „All Is True” няма да се окаже абсолютна тежка и емоционална драма. Това може би донякъде се дължи на сценариста Бен Елтън, който до сега основно е работил по комедии като култовия английски сериал „BlackAdder”, а наскоро – Шекспировата пародия „Upstart Crow”. Екипът и трейлърът заедно ни навяват предположения, че ще гледаме повече обяснение в любов и признателност от фенове, отколкото някакъв тип опит за разследване и „експозе”, в което няма абсолютно нищо лошо.

Още един елемент, който много ни радва етова, че с годините Брана насъбра достътчно капитал в Холивуд, че да може да заформи изключителен актьорски екип за поредния си проект. След абсолютно тъпкания със звезди „Убийство в Ориент Експрес”, тук кастът по никакъв начин не отстъпва. Редом до Брана ще видим двама от най-прекрасните и обичани английски актьори, които за огромна наша радост продължават да работят на пълни обороти – Джуди Денч влиза в ролята на Ан Хатауей, съпругата на Шекспир, а Иан Макелън се превъплъщата в Хенри Риотесли, графът на Саутхемптън, който е бил един от най-известните патрони и приятели на Шекспир.

MV5BMjEyNDI4NDU2OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTY4Njc4NjM@._V1_SY1000_CR0,0,1400,1000_AL_ MV5BMTU3Mjg4MzI2M15BMl5BanBnXkFtZTgwNzY4Njc4NjM@._V1_SY1000_CR0,0,1511,1000_AL_ MV5BMTcwNjI5NzkzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjY4Njc4NjM@._V1_SY1000_CR0,0,1514,1000_AL_ MV5BMzI5OTU3NTQxM15BMl5BanBnXkFtZTgwODY4Njc4NjM@._V1_SY1000_CR0,0,724,1000_AL_

Не знаем до каква степен „All Is True” ще влезе в тепърва набиращия сила разговор за награди и отличия, въпреки че очевидно ще бъде пуснат именно в най-подходящото време за номинации. Подобни премиерни дати винаги ни миришат на Оскарова стратегия – края на декември само за Ню Йорк и Лос Анджелис, чак февруари в Европа. Но ние по-скоро от самият филм очакваме да бъде прекрасно сниман и изигран, удоволствие за сетивата повече, отколкото истински разтърсваща драма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *