кенет брана

Великолепен екип е подготвил неуморния Кенет Брана за следващата си „авантюра” – историческата драма „All Is True”, посветена на живота на дълбоко обичания и уважаван от него (и от цялото човечество, разбира се!) Уилям Шекспир. Този път няма да очакваме адаптация по творби на великия бард, а поглед върху неговия живот – и Брана се е нагърбил със задачата да влезе в образа на Шекспир, както и да режисира филма, в който ще участват също несравнимата Джуди Денч (в ролята на съпругата му Ан) и великия сър Иън Макелън (като граф Саутхамптън).

Вече може да видим и снимка от „All Is True”, с част от екипа и неузнаваем Брана.

all-is-true-20181031

Ето какво гласи официалният синопсис на бъдещата драматична история, чиито сценарист е Бен Елтън:

Годината е 1613, Шекспир е признат за най-добрия писател на епохата. Но го връхлита бедствие – обновеният театър Глоуб изгаря до основи и отчаяният Шекспир се завръща в Стратфорд, където трябва да се изправи срещу проблемите на миналото и пренебрегваното си семейство. Преследван от смъртта на единствения си син Хамнет, той се опитва да възстанови връзката със съпругата и дъщерите си. По време на това изпитание, Шекспир е принуден да признае собствения си провал като съпруг и баща. В търсене на истината, той открива тайни и лъжи, които са сред причините за войната в семейството…

Sony Pictures Classic са се сдобили с правата за разпространение на филма, а ръководството на компанията споделя, че познава и работи с Брана вече в продължение на 25 години. Според тях той е предопределен да направи този филм. До края на тази година те ще се опитат да покажат „All Is True” в избрани дестинации (за да се „класира” пред погледите на оценяващите в сезона на наградите), а от началото на 2019 година планират неговото широко разпространение, като вярват, че публиката ще се възхити от свежестта и правдивото пресъздаване на този важен, интригуващ исторически период от живота на Шекспир.

Премиерата в Ню Йорк и Лос Анджелис е на 21 декември 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Най накрая да видим Брана да се завърне към това, което може. Защото категорично се видя, че друго не може…

    P.S. макар, че с последната си адаптация доооста се изложи…

  2. За Барда се знае толкова малко, че очаквам филм с огромна художествена волност.

    1. Точно това си помислих и аз. Почти всичко са спекулации.

    2. Препоръчвам книгата “Светът като сцена” на Бил Брайсън. В общи линии е побрала цялата фактология около Шекспир… затова е и доста кратка. 🙂 Също така разбива на пух и прах конспиративните лайна около автора.

    3. Честно казано няма нищо против донякъде художествена волност към героя стига да е издържана, сериозна и в духа на 16 ти век. Защото, а се опитат да комерсиализират епохата, а са се тотално осрали. А си мисля, че точно това ще направят.