станслава айви

Наскоро нашата добра приятелка киножурналиста Станислава Айви се завърна от Лос Анджелис, където заедно с фотографа Диляна Флорентин подготвиха новия сезон на Cinema Confidential. Двете ще ни запознаят с историите на няколко изключително интересни личности от света на киното (актьори, продуценти, режисьори, художници, онлайн открития), които споделят за пътя си към успеха и какво им е коствал той.

Освен по Cinema Confidential, Стаси усилено работи и по осъществяването на първия си късометражен проект като режисьор – трилърът „I Know What You Did“, който представлява криминална история със съвременни теми, представени от чисто човешка гледна точка. В главната роля е британският актьор Майкъл Маккел, познат от филма „Съюзени” с Брад Пит и Марион Котияр.

В момента тече кампания по събиране на средства за довършването на късометражния филм и ако имате желание да подкрепите Стаси, може да го направите на страницата на проекта в Indiegogo, където ще научите и още доста подробности за идеята. Ето и краткия „пич“ на Стаси:

https://youtu.be/32Ur-EQQKb8

Още веднъж, ако искате да подкрепите проекта може да го направите ТУК, а повече подробности за звездите, които ще видим в новите епизоди на Cinema Confidential, ще откриете в официалното прессъобщение:

След повече от месец усилена работа, зрителите ще могат да видят в пътуващия видео блог Cinema Confidential приключенията и срещите на киножурналиста Станислава Айви и фотографа Диляна Флорентин. Те ще разкажат и покажат историите на 15 герои от света на киното, заснети в Лос Анджелис. Актьори, продуценти, режисьори, художници, онлайн открития, звездни треньори ще разкажат за пътя си към успеха и какво им е коствало да покорят най-трудната индустрия – шоубизнеса. Сред имената, които отделят от времето си и отварят домовете си за Стаси и Диляна са звездата от носителят на “Оскар” “Moonlight” и новия сериал по Стивън Кинг “Касъл Рок” – Андре Холанд, актьорът, който предстои да видим рамо до рамо с Ал Пачино и Робърт Де Ниро в последния филм на Мартин Скорсезе – “The IrishmanПол Бен-Виктор, продуцентите Марти Кац и Дейна Брунети – Марти е носител на 23 награди “Еми”, работил е по “Хубава жена”, “Титаник”, “Бандите на Ню Йорк” и много други, докато Дейна е основна движеща сила зад “Социална мрежа” със статуетка “Златен глобус” за него, “Капитан Филипс” и трилогията “50 нюанса сиво”.

В новите епизоди на Cinema Confidential ще се срещнем още с актьорът, художник и фотограф Джефри Винсент Парис, който ще покаже последната си колекция от провокативни картини, а публиката го познава от хитовия сериал “Supernatural”. Звездният треньор, впечатлил социалните мрежи с видеата си, Брендън Шрам ще сподели всичко за работата си с големи звезди като Дженифър Лопез. Познатият предимно като злодей Патрик Килпатрик има опит с това да се бие на екрана с Жан Клод Ван Дам, Чък Норис, Брус Уилис, Стивън Сегал, Том Круз и разказва всичко това в поредицата и новата си книга, която излиза през октомври. Дамите също няма да бъдат пренебрегнати като герои, особено когато зад проекта стоят други две такива. Италианската продуцентка Алексиа Мелоки и онлайн сензацията Шей-Лий Шекълфорд, която е част от успешно комедийно трио с над 15 милиона последователи, ще разкажат за пътя си към Холивуд. Българските успехи в света на киното ще представи актьорът Димитър Маринов, който е сред главните актьори на последната продукция на Стивън Спилбърг “Green Book”, редом до носителя на “Оскар” Махершала Али и Виго Мортенсън. Филмът взе голямата награда на публиката на филмовия фестивал в Торонто.

Освен видео, Диляна Флорентин заснема и портрети на героите на поредицата. Всички с радост застават пред обектива й след като виждат портфолиото с работата й. Диляна е едно от най-търсените имена в модната фотография у нас и единствената жена, носител на “Златна игла” в тази категория.

“Това, което беше много важно за нас, беше човешката история. Впечатляващо е през какви перипетии са минали повечето от тези хора, за да постигната мечтите си. Част от тях дори не са американци, а са отишли в Ел Ей, за да преследват мечтите си,” разказва Стаси. “Всеки един от тях беше толкова мил с нас, искрено ни приветстваха и ни отделиха време, за да ни разкажат за живота и кариерата си. Наистина са много вдъхновяващи и нямаме търпение да ви ги покажем всичките.”

Докато са в Лос Анджелис, Стаси отива и като единствен журналист, поканен на снимачната площадка на два хитови сериала в Торонто – “Мистериите на Франки Дрейк” и “Мистериите на Мърдок”. Там тя прави поредица от 13 интервюта със звездите на двата сериала. И двата сериала се занимават с разплитането на мистериозни убийства в Торонто в началото на миналия век и докато “Мистериите на Мърдок” снима 12-тия си сезон, изцяло дамският състав на “Мистериите на Франки Дрейк” тепърва се налага сред зрителите и приключва снимките на втория си сезон. Предстои да видим и двата сериала у нас през есента по канала Epic Drama, част от семейството на Viasat World.

Поредицата Cinema Confidential вече е носител на няколко награди за първите си епизоди, заснети в Европа. Mеждувременно Станислава Айви получава и предложения за разпространение в Европа и САЩ. Журналистката е автор и водещ на първото издание на филмовото предаване “Като на кино” и е единствената българка срещала се с най-големите имена в киното като Антъни Хопкинс, Ед Харис, Никол Кидман, Чарлийз Терон, Кейт Уинслет и много много други.

“Харесва ми силата на дигиталната платформа, защото достига до зрители в целия свят”, споделя Стаси. “Големи марки също са заинтригувани да подкрепят проекта финансово, което е прекрасно, защото тепърва имаме много истории за разказване от сърцето на киното“.

Самата Станислава е на път да осъществи първия си късометражен проект като режисьор през октомври, а в главната роля е британският актьор, познат от филма с Брад Пит и Марион Котияр “Съюзени” – Майкъл Маккел. Най-трудният момент, разбира се, е финансирането и в момента тече кампания по набиране на средства. А сценарий по книгата й “Повикът на щастливата случайност”, както и самата книга попадат в ръцете на много опитни имена в индустрията по време на пътуването й. Едно е сигурно – най-хубавото тепърва предстои!

andre_holland_2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *