Мъртвите също обичат...

Не е тайна, че по тези онлайн ширини тачим някак патологично зомбитата, пък сме и отявлени ценители на женския сексапил. Затова се вълнуваме много, тъй като настоящата новина – без значение какъв ще е крайният резултат от предстоящия проект – ни накара да се потъркаме ритуално в надгробната плоча, която държим на тавана и да се замечтаем отново за света на възкръсналите мъртви и мокрите сладурани.

Според BD екранизацията на романа “Топли тела” на Айзък Мериън ще се реализира съвсем скоро, а режисьорът Джонатан Левин (“All The Boys Love Mandy Lane”) противоречиво ни обещава да видим микс между страхотния “Shaun Of The Dead” и отвратителния “Здрач”. Актьорският списък засега се ограничава само с имената на Никълъс Хоулт (“X-Men: First Class”) и Тереза Палмър (“Аз съм номер 4”), която е достатъчно сладка, за да й отделим допълнително внимание в края на новината. Снимките на “Warm Bodies” започват през лятото, а книгата (благодарение на издателство “Студио Арт Лайн”) вече разхожда разложените си нозе и у нас, така че може да рискувате и да й метнете едно око – току-виж се оказала повече сносна и по-малко като бездарните малоумия на Стефани Майер. Ето го сюжетът, който звучи твърде тенденциозен и към който сме мнителни, но въпреки който смятаме да прочетем творението на Мериън в най-скоро време, за да бъдем обективни в хляба, ако се наложи да храним създателите на въпросната некрофилска близалка:

Р е зомби. Той няма име, няма спомени, и пулс няма, но има мечти. Той не изпитва наслада от убиването на хора; той изпитва наслада от возенето на ескалатори и слушането на Франк Синатра. Той е малко по-различен от останалите Мъртви.

Сред руините на изоставен град, Р среща едно момиче. Тя се казва Джули и е противоположното на всичко, което той познава – топла, светла и съвсем жива, цветна експлозия на фона на мрачния сив пейзаж. Поради причини, които не разбира, Р решава да спаси Джули вместо да я изяде и така започва една напрегната, но странно нежна връзка.

Никога преди не се е случвало нещо подобно. Противно на всякакви правила и логика, Р вече не е доволен от живота си в гроба. Той иска отново да диша, иска да бъде жив, а Джули иска да му помогне. Но техният суров, гниещ свят няма да бъде променен без битка…

А сега обещания реверанс към госпожица Палмър:

Тереза, сладката мечта на зомбитата

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *