TheCrown_S3_301_001_R20180713-9788-1kvo8hm-34c5841
Оливия Колман като Елизабет II

Eрата на качествената телевизия, на която се наслаждаваме в наши дни, е маркирана от престижната и скъпа Netflix драма „The Crown”. Елегантността, скритите емоции и скандали и студения етикет на британското кралско семейство вече два сезона очароват критиците и публиката и обраха всякакви възможни награди и овации. Сега вече стремглаво се насочваме към трети сезон, за който нетърпението е двойно – докато никой не очакваше космическия успех и безпрецедентното драматургично качество на първия сезон, сега вече имаме невероятно висока летва, с която да мерим предстоящите два сезона.

Припомняме, че кастът на „The Crown” изцяло се сменя за трети и четвърти сезон, както създателят Питър Морган е планирал от началото – всеки чифт сезони ще бъде с нов актьорски екип, който реалистично да може да пресъздаде възрастта и опита на кралица Елизабет II, принц Филип, принцеса Маргарет и всичките им останали роднини и обкръжение. Вече знаем, че в трети сезон ще видим прекрасната Оливия Колман като кралицата и Хелена Бонам Картъркато сестра й – принцеса Маргарет. Тобаяс Мензис ще влезе в ролята на принц Филип, Джейсън Уоткинс ще видим като премиера Харолд Уилсън, Бен Даниелс ще видим като Антъни Армстронг-Джоунс, а Джош О’Конър ще изиграе младия принц Чарлс.

Първокласен каст, без съмнение, но въпреки това задачата им ще бъде трудна. Неизбежно е да има сравнения с предишните „обитатели” на техните роли – все пак огромния успех на „The Crown” досега в немалка степен се дължи на това колко публиката обикна актьорите в тези роли. Клеър Фой беше едновременно силна и неуверена, Мат Смит беше инат с дяволита усмивка и огромна лоялност, а Ванеса Кърби беше красива и опустошителна като природно бедствие. И докато нямаме съмнение, че техните наследници могат да бъдат също толкова добри, въпросът ще бъде да не прекараме повече от един-два епизода в поставяне на паралели и откриване на разлики. Докато няма как да се мине без тях, главната задача на новия каст ще бъде да ни накара да забравим, че е имало преди други хора в тези роли и да ни пленят, както го направиха по-младите им предшественици. Първите официални снимки от трети сезон, които може да видите по-долу, ни вдъхват огромна увереност – да, по-възрастни, но това са несъмнено същите герои, които обикнахме.

The Crown Pictured: Olivia Colman and Tobias Menzies the-crown-3-dance-1024x683the-crown-ben-danielsthe-crown-helena-bonham-carter

Трети сезон ще проследи историята на властването на Елизабет II от 1964-а до около 1976-а г. По всяка вероятност ще видим скандалната афера на Маргарет с Роди Люин, деколонизацията на Карибските острови и Африка, а освен това повече фокус ще бъде отдаден на младите принц Чарлс и принцеса Ан – по-големите деца на кралицата. И докато за любимката на публиката Лейди Даяна вероятно ще трябва да чакаме до сезон 4, вече е обявена актрисата, която първа ще влезе в ролята на Камила – Емералд Фенел.

Netflix твърдо отказват да обявят по-конкретна премиерна дата за сезон 3 от това, че ще бъде през 2019г. Предишните два сезона излязоха съответно през ноември 2016-а и декември 2017-а, но продукцията на трети и четвърти се забави, заради генералното рекастване. Да се надяваме все пак, че ще си запазят традицията и ще оставят зимата като сезона си за излизане, и няма да ни се наложи да чакаме още повече от 2 месеца да се насладим на кралските интриги.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *