Оливия Колман
Оливия Колман

Може би малко забавихме кралските новини, но сме длъжни да ги споделим, защото уважаваме сериозните усилия на Netflix да предоставят на бъдните поколения една драматична поредица, посветена на най-дълго властвалия до момента британски монарх, кралица Елизабет II. И сме особено радостни, че именно Оливия Колман ще поеме „щафетата” от Клер Фой, за да продължи изграждането на образа на кралицата в подготвяните сезон трети и четвърти на „The Crown”.

Информацията е споделена от Variety, като колегите все пак напомнят, че тепърва предстои излъчването на втория сезон в началото на декември, а номер 3 и 4 все още не са „поръчани” официално, но предподготовката вече е стартирала. За своята интерпретация на младата Елизабет, Клер Фой беше удостоена с номинация за наградата Еми, както и с наградите Златен Глобус и на Актьорската гилдия. Четиридесет и три годишната Оливия Колман пък има в актива си „Златен Глобус“ за поддържаща актриса за ролята си в „The Night Manager” на Сузане Биер и АМС и беше номинирана за участието си в същата поредица за награда Еми.

Създателят на „The CrownПитър Морган беше декларирал, че възнамерява да открива различни подходящи актьори за различните възрастови периоди в историята на своите герои. Ето какво споделя той пред Variety преди премиерата на първи сезон:

Клер е толкова красива със своята младост. Няма причина да я моля да влезе в ролята на жена на средна възраст. Нужно е някой друг да допринесе с чара на зрелостта и нейния опит. Усещанията и отношението към живота са съвсем различни, когато сме на 50 години в сравнение със спомена за енергията, когато сме на 30. От тази разлика се предопределя почти всичко, което правим…

Поредицата проследява историята на кралица Елизабет II и годините, в които властва над Великобритания – от крехкия социален ред, установен след Втората световна война, през всевъзможните перипетии на целия ХХ век, та чак до съвремието ни. Вторият сезон започва с незаконната война в Египет, която водят войските на нейно кралско величество и приключва с опустошителния скандал, който сваля от власт третия й министър-председател – Харолд Макмилан, и историята навлиза в революционната ера на 60-те години.

Заедно с Фой, в първи сезон участваха още Мат Смит, Виктория Хамилтън, Ванеса Кърби, Джон Литгоу, Никълъс Роу, Пип Торенс, Джеръми Нортам, Бен Майлс, Били Дженкинс. Във втори сезон към актьорския екип се присъединява Матю Гуди в ролята на съпруга на принцеса Маргарет – Антъни Армстронг-Джоунс. Поредицата е изградена върху основата на успешната и награждавана пиеса „The Audience” и събира отново творческите енергии на създателя и сценарист Морган с режисьора Стивън Долдри и продууцента Анди Харис. Ще очакваме още новини около предстоящия втори сезон, както и детайли по подготовката на трети и четвърти с Оливия Колман!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *