Толкова новини в последно време научихме за продължаващото разрастване на „Kingsman вселената, че чак се удивляваме на амбициите и ентусиазма на създателя Матю Вон. Не, че не го разбираме – и първият „Kingsman”, и „Златният кръг” направиха много пари, което показва,че публиката жадува за тези герои. До колко обаче е разумно да се обявяват толкова планирани нови проекти винаги е под въпрос. Много примери сме виждали, в които някое студио е адски уверено в продукта си и се хвърля да обявява пълен франчайз с 15 части, а после се оказва, че пари и интерес няма.

Но да бъдем оптимисти и да поговорим за домоментъшните планове на Матю Вон. Първо, той в момента разработва, и ще започне да снима през януари, трети филм в поредицата, който обаче няма да се казва „Kingsman 3”. Той ще бъде предистория и ще разкаже за началото на организацията Kingsman като шивашко ателие от началото на ХХ в. в Лондон. Това ще бъде опит на Вон по-скоро да направи „историческа драма”, отколкото нов шпионски екшън по подобие на предишните. Той ще направи преглед на историята на света през очите на Кингсмените. Единственото тийзърче, което журналистите от Collider, са успели да научат за сюжета е, че Вон ще направи филм, който нарича „Човекът, който искаше да бъде Кингсмен” – отявлена препратка към филма от 1975 г., в който Шон Конъри и Майкъл Кейн изоставят кралската армия и заминават за Индия в търсене на приключения.

матю вон
Матю Вон

Доста интересен актьорски екип се заформя за тази предистория. Матю Вон е казал, че иска този път да напълни каста със “страхотни актьори”, които обаче може би не са толкова високо-профилни, колкото бяха тези в „Златният кръг”. Затова засега са се присъединили страхотният Даниел Брул, който ни впечатли като Ники Лауда в “С пълна газ”, а също беше антагонистът д-р Зимо във „Войната на героите”, както и Чарлс Данс, изключителният английски ветеран, познат най-добре като Тайуин Ланистър от „Игра на тронове”. Освен тях за роли се спрягат Матю Гуд („Stoker”, „Watchmen”) и Рис Ифанс („Notting Hill”, „Сноудън”). Кастът ще бъде предвождан от младия Харис Дикинсън („Beach Rats”), който ще играе младият хитряга Конрад, който подозираме, че ще прпедставлява роля, подобна на Тарън Еджертън от първите два филма. Конрад е описан като самоуверен, но чаровен младеж, който има голямо желание да се бие за родината си в Първата световна война.

А като става дума за Еджертън, според много източници, той и Колин Фърт ще се завърнат в познатите, добре лъснати обувки на Егзи и Хари, вече в директното продължение на “Златният кръг”, което предполагаме, че ще бъде същинският „Kingsman 3”. Матю Вон в момента довършва неговия сценарий, ще снима първо предисторията до май или юни следващата година, а след това планира да се захване веднага със следващата част. За сега тя се планира да бъде завършека на историята на Егзи и Хари, но не е задължително да бъде краят на самите герои.

Все пак Матю Вон разработва и телевизионен сериал във вселената. За него се говори, че ще бъде „в допълнение към филмите, но все пак нещо съвсем различно – различно, от това, което хората очакват”. Единственото сигурно за сега е, че Вон държи всички проекти, които се развиват във вселената, да бъдат ръководени от него, така че сигурно за следващите няколко години поне, не можем да очакваме различни проекти от него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *