годзила: кралят на чудовищата

Отдавна бяхме зажаднели за нова реклама на „Годзила: Кралят на чудовищата” („Godzilla: King of the Monsters“) – последната, която видяхме, беше преди близо пет месеца, при това ставаше дума само за тийзър (пък бил той и супер надъхващ) и ужасно се зарадвахме, когато разбрахме, че новият трейлър на филма ще бъде представен на вече изминалия Comic Con Experience (CCXP) в Сао Пауло в Бразилия. Точно така и се случи, а след съвсем мъничко забавяне, вече и ние можем да му се насладим.

Припомняме, че „Годзила: Кралят на чудовищата“ проследява героичните усилия на служителите на занимаващата се с криптозоология агенция „Монарх“, които се изправят срещу група гигантски чудовища, включително и могъщия Годзила, който влиза в битка с Мотра, Родан и своя архи-противник, триглавия Кинг Гидора. Когато тези древни, смятани досега за митове супер-видове се появяват отново, всички се борят за превъзходство, поставяйки на карта съществуването на човечеството.

В първия тийзър противниците на Годзила, Мотра, Родан и впечатляващия, триглав Кинг Гидора само бяха загатнати и се чудехме, дали ще ги крият до последно, но тук може да им се насладим подобаващо (като за трейлър, разбира се). Рекламата общо взето загърбва семейна драма (на Мили Боби Браун, Кайл Чандлър и Вера Фармига), която е в центъра на историята, и залага на това, заради което повечето хора ще влезнат в кината – „железен млат и кървав топор“ с гигантски чудовища. Вижте.

Окей, епичен е и сме надъхани подобаващо. Но ако трябва да сме съвсем честни, първият тийзър ни допадна повече. Това, което ни притеснява тук, е, че не виждаме много от „киното“, което очакваме от Майкъл Дохърти, както и отношението и личния подход към историята, които откриваме в предишните му филми „Trick ’r Treat“ и „Krampus“. Надяваме се това да е заради естеството на трейлъра, а в самия филм нещата да са по-различни – както показват тези любопитни препратки, надеждите за това не са никак безпочвени.

Като цяло смятаме, че ще се изкефим ужасно много на чудовищната вакханалия в „Годзила: Кралят на чудовищата“, но не очакваме филмът да е по-добър от „Годзила“ на Гарет Едуардс. Надеждите ни са за по-пълноценно киноизживяване от средняшкия „Конг: Островът на черепа“. Разбира се, на линия сме за „Godzilla vs. Kong“, чиито снимки започнаха наскоро – тоест ще го видим независимо от боксофис представянето на „Кралят на чудовищата“.

За финал вижте и новия постер.

plakat

Режисьор на „Годзила: Кралят на чудовищата” („Godzilla: King of the Monsters“) е Майкъл Дохърти  („Trick ‘r Treat“), който е и съавтор на сценария заедно със Зак Шийлдс („Krampus“) и Макс Боренстайн („Конг: Островът на черепа“). В ролите са Кайл Чандлър, Вера Фармига, Кен Уатанабе, Мили Боби Браун, О’Шей Джаксън Джуниър, Томас Мидълдич, Джан Дзъи, Брадли Уитфорд, Чарлс Данс, Caли Хокинс и Аиша Хайндс.

Премиерата е насрочена за 31 май 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. За Кайл Чандлър всякаш времето е спряло.
    Имам чувството, че от „Утрешен вестник“ през „Конг“, та до тук не е мръднАл.

  2. Единствено ме притеснява, че пак показват огромна част от епиката, предпочитам по-обрания подход към трейлърите на чичо Джей!

  3. И що ги сбиха всичките, кога можеше да се направи една стабилна трилогия и накрая да избухнат с Конг с/у Годзила ? Нищо де явно са си взели бележка че в първия филм годзила беше показана от сорта на 15-20 минути на фона на 2 часа филм.

  4. Ухае на претоплена смегма. Поне зрелището да осребряваше цената на билета, но то не дава заявка за пълноценно такова. „Ще се изкефим ужасно много“ на кичозно 3D и велпапе персонажи, най-вероятно 🙂

  5. убийте ме с камъни, но ми липсва тиранозавърската визия на оная годзила с матю бродерик. май ше си го завъртя поне още веднъж в тоз живот

  6. Грандиозно изглежда! Поне, ако няма много смисъл – ще е яка визия. Сега се сещам как изглеждаше през далечната 1980 година – японския „СВРЪХЧУДОВИЩЕ“. Мъкааааа…?

  7. Забелязахте ли че във вторият филм шиповете погърба и размера са съвсем различни дали има повече от една Годзила според вас според мен твърдо да