Камерът Кроу

За Камерън Кроу 2011-та e интензивна година. През пролетта в Трайбека беше премиерата ва документалния му филм за албума на Елтън Джон „The Union”, през есента се появи и филма, посветен на 20 годишнината на Pearl Jam, а непосредствено преди Коледа на екран в Щатите ще излезе най-новата му пълнометражна творба „We Bought A Zoo”. Запитан дали отново ще има „творческа пауза” за подготовка на следващ проект, Кроу отговаря с факти – вече е написал следващия си филм, който ще бъде комедия и се надява да го снима през март 2012.

Кога е успял ли? Ами докато приключвал с Pearl Jam и по време на снимките на „We Bought A Zoo”, вдъхновил се от младите актьори, които срещнал на кастинга за филма.

„Въпреки че не пасваха на конкретните роли, аз много исках да работя с тези деца, и затова реших, че ще напиша нещо подходящо за тях.”

Сценаристът Джеймс Л. Брукс, когото Кроу приема като свой ментор споделя, че „той пише през цялото време, дори когато е в период на снимки. Единствен той от пишещите хора, които познавам, се крие от писането с писане!” Пред NY Times сценаристът-режисьор говори открито за нуждата да си поеме дъх след неуспеха на „Елизабеттаун” от 2005 година и за неимоверната трудност да се бориш за драма със силни персонажи във време, когато законите на пазара за кино се диктуват от блокбастърни боксофис хитове.

Ние сме последните, които биха спорили с Камерън Кроу – вярваме му повече от безрезервно и ще гледаме задължително всичко негово, което успее да стигне и до нашите отвъдОкеански територии!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Яд ме е, че не мога да намеря никъде „The Union“ – албумът кърти невероятно и ми се щеше да го гледам, ама нейсе… 🙁 А „Pearl Jam Twenty“ е зупааааа! Абе Кроу си ги може тия работи и това е. 🙂