Като че ли трейлърът на „Godzilla: King of the Monsters“ ни допадна най-много от рекламите на всички големи филми, които бяха представени на изминалия Comic-Con –   хареса ни визуално и като атмосфера, и разбира се, погъделичка нърдията ни с ефектното загатване на Мотра, Родан и Кинг Гидора. Гледахме трейлъра няколко пъти, но се оказва, че не сме внимавали достатъчно, защото сме пропуснали да отбележим няколко очевидни „easter eggs“, който, на всичкото отгоре, са свързани с два от най-любимите ни легендарни жанрови филми – „Заклинателят“ и „Нещото“.

Срамно е малко, но какво да се прави. Ако и вие, също като нас, сте проспали този „омаж“, сега за илюстрация ви представяме няколко скрийншота (дело на далеч по-бдителни потребители на вездесъщия интернет).

godzillaKOTMshot2

Този снежен кадър от 1:43 мин. и видимото Outpost 32 в лявата му част е препратка към „Нещото“ на Джон Карпентър, чието действие се развива в Антарктика в Outpost 31, който може да видите на долния кадър.

outpost31-768x320

Следващата препратка е към „Заклинателят“, който режисьорът Майкъл Дохърти често цитира като един от любимите му. На 1:50 мин. в десния ъгъл на кадъра се вижда статуята на емблематичния демон Пазузо.

godzillaKOTMshot1 pazuzuuuu-768x450

Ето и кадър от „Заклинателят“ за сравнение.

Pazuzu_Exorcist_2-768x432

Много яко. Такива неща ни радват ужасно. Майкъл Дохърти е човек с отношение към киното, харесва нещата, които ние харесваме, и определено разбира киноезика – нещо, което ясно личи от предишните му филми „Trick ’r Treat“ и „Krampus“. Имаме добро усещане и сме сигурни, че „Godzilla: King of the Monsters“ ще ни хареса повече от „мехарийката“ „Конг: Островът на черепа“.

„Godzilla: King of the Monsters“ проследява героичните усилия на служителите на занимаващата се с криптозоология агенция „Монарх“, които се изправят срещу група гигантски чудовища, включително и могъщия Годзила, който влиза в битка с Мотра, Родан и своя архи-противник, триглавия Кинг Гидора. Когато тези древни, смятани досега за митове супер-видове се появяват отново, всички се борят за превъзходство, поставяйки на карта съществуването на човечеството.

За финал ви предлагаме един страхотен постер, който също беше представен на Comic-Con.

плакат

Режисьор на „Godzilla: King of the Monsters“ е Майкъл Дохърти  („Trick ‘r Treat“), който е и съавтор на сценария заедно със Зак Шийлдс („Krampus“) и Макс Боренстайн („Конг: Островът на черепа“). В ролите са Кайл Чандлър, Вера Фармига, Кен Уатанабе, Мили Боби Браун, О’Шей Джаксън Джуниър, Томас Мидълдич, Джан Дзъи, Брадли Уитфорд, Чарлс Данс, Caли Хокинс и Аиша Хайндс.

Премиерата е насрочена за 31 май 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments