Няма как да не започнем тази новина с тъжния факт, че само месец след като отбелязахме първия поглед към очаквания в продължение на четвърт век трети (и последен) сезон на култовия датски сериал „Кралството“ („The Kingdom“/„ Riget“), Ларс фон Триер беше диагностициран с болестта на Паркинсон и съобщи, че ще си вземе „малка почивка“, за да се фокусира върху здравето си. Триер е огромен наш любимец и от цялото си сърце му пожелаваме, въпреки всички трудности, да бъде способен да продължи пълноценно живота си и да създава неподражаемото си, провокативно изкуство.

The Kingdom Exodus“ е изграден от пет едночасови епизода, но има специална, двучасова филмова версия, която беше показана на изминалия Международен филмов фестивал в Торонто и покрай която получаваме нов поглед към сериала, а именно началните надписи. Преди да ги видите, отбелязваме за какво става дума.

В „The Kingdom Exodus“ странните и страховити събития отново избуяват в болницата Кралството. Ненякогашната гордост на датската медицинска общност е на път да загуби статута си на най-добри медицински център в страната и още по-лошо, ще се окаже домакин на някои много нежелани гости. Малкият брат (Удо Кир), злият дух, който тормози болницата в предишните сезони, отново е недоволен и периодично обладава бившия пациент Карън (Боди Йоргенсен). Карън е сомнамбул, която търси отговори на отворените въпроси и мистерии на поредицата. Една нощ, докато е напълно заспала, Карън се лута в тъмнината и необяснимо се оказва пред болницата. Вратите към Кралството отново са отворени…

Доволни сме, че е запазен същият стил като предишните два сезона (може да видите оригиналните кредити най-долу), и това е всичко, което ще кажем на този етап. В предишната ни новина подробно споделихме за сантиментите си към сериала и не искаме да се повтаряме. Също така, не искаме да четем отзивите от Торонто, за да не се влияем по никакъв начин – искаме да сме максимално необременени, когато седнем пред екраните (дай боже и големия).

В добавка вижте и няколко снимки и два постера.

kingdomexodus_03 kingdomexodus_02 FbBWzrVXEAA9qSx kingdomexodus_05

Режисьор на всички пет епизода на „The Kingdom Exodus“ („Кралството: Изход“) е Ларс фон Триер („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“, „Порейки вълните“, „Догвил“, „Нимфоманка“), който е и сценарист, наравно с Нилс Вьорсел („Елемент на престъпление“, „Епидемично“, „Европа“). В ролите са Боди Йоргенсен, Микаел Персбранд, Ларс Микелсен, Николай Лий Каас, Сорен Пилмарк, Гита Норби, Солбьорг Хьойфелд, Бригите Раберг, Тува Новотни, Дейвид Денкик, Александър Скарсгард, Николас Бро, Ида Енгвол, Даница Чурчич, Ейнс Албинус и др.

Премиерната дата е предвидена за тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *