бри ларсън

Има кино-дейци, чиято работа не пропускаме – актьори, режисьори и сценаристи, които по един или друг начин са ни привлекли вниманието не просто с един или два добри проекта, а с цялостно и продължително качество на работа. Без съмнение Чарли Кауфман е един от тези дейци. Сценарист на любими наши филми като „Аномалиса”, „Да бъдеш Джон Малкович” и уникалният „Блясъкът на чистия ум”, Кауфман се е установил като артист, чиято кариера следим с нетърпение.

Преди известно време споделихме, че следващият му проект ще бъде адаптация от трилъра на Иън Рийд „I’m Thinking of Ending Things”, който разказва за жена със самубийствени наклоности, която предприема пътуване, за да се срещне с родителите на гаджето си. Сега разбираме, че Бри Ларсън ще поеме главната роля в проекта, разработван от Netflix. Чарли Кауфман, ако не друго, то поне ни е доказал отново и отново, че има специално отношение към героите с психологически нестабилности. Пише ги по начин, по който не просто кара публиката да им съчувства, но и да живее в техните обувки, да ги разбере като нещо повече от събирателна купчина неврози.

Цялата продукция ни навява много добри перспективи. Netflix отдавна преминаха момента, в който продуцираха само добри сериали и покъртително ужасни филми. С последните си проекти като „Mudbound“, „Okja“ и „22 July“ те показаха, че не просто подбират интересни артисти, но им дават свобода да се развихрят по начин, по който никое „високопоставено” студио не го прави – те имат вяра в хората, които наемат и им дават възможността да покажат пълния си потенциал. Това не винаги произвежда невероятни резултати, но важното е, че хората се опитват и дават възможност на творци, които са заслужили артистично, но не и финансово, за да се доредят до големите холивудски позиции.

XP1601299906-00
Чарли Кауфман

В същото време кастват Бри Ларсън, която предстои съвсем скоро да видим как се развихря като хипер-мощната Каръл Данвърс в „Captain Marvel”. Преди това обаче тя беше позната като актрисата, спечелила „Оскар“ за Главна женска роля за сърцераздирателния „Стаята”, както и в доста други впечатляващи нискобюджетни проекти като „Short Term 12” и „The Glass Castle”. Смятаме, че тя е идеално попълнение като за проект на Кауфман – докато впечатлява с таланта си като актриса, тя никога не ни е отвявала с присъствие и харизма, което само може да спомогне за героиня, която е основно характеризирана с депресията и съмненията си.

За сега конкретни дати за снимки и премиера на „I’m Thinking of Ending Things”, но ви предлагаме официалният синопсис на романа на Рийд, за който намираме само сияещи отзиви:

Действието се върти около Джейк, който пътува към отдалачена ферма, в която ще срещне родителите си с приятелката си, която обмисля да прекрати нещата. Когато Джейк прави неочаквано отклонение от пътя, той изоставя приятелката си сама, което довежда до забъркана каша от явно напрежение, психологическа лабилност и чист ужас.

И сега единствено ни остава да се питаме до каква степен Чарли Кауфман ще наблегне на тъгата в героинята си, на трилъра на ситуацията й, или ще потърси баланс между двете? И втори въпрос – кой ще изиграе Джейк?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *