В живота на всеки присъстват драматични моменти, от които е трудно да се избяга – те просто трябва да бъдат преживени и оставени в миналото като урок, а и като опит. Надяваме се, че с напредването на „средната“ възраст Бен Афлек, когото определено  харесваме като режисьор, ще успее да превъзмогне своеобразния творчески трап и ще продължи да се впуска в различни, макар и не-Batman, планове.

Според THR актьорът ще се включи в предстоящ проект за адаптация по романа на Кейт Алис МаршалI Am Still Alive“ – история за оцеляване в духа на „127 Hours“, „Wild“ и „Завръщането“. Ето как е представен сюжета в синопсиса на книгата:

След: Джес е сама. Бараката й е изгоряла до основи. Тя знае, че ако много бързо не предприеме нещо, студът ще я убие преди да има време да се притесни от това, че няма храна. Но тя е все още жива – засега.

Преди: Повече от десет години Джес не е виждала баща си, който е майстор във всички ситуации за оцеляване. Но след като автомобилна катастрофа убива майка й, а тя се оказва ранена, й се налага спешно да се нанесе в неговата колиба вдън горите канадски. Джес започва да опознава различни черти от характера му, но точно тогава една тайна от миналото му се появява, за да убие него, а Джес остава като хваната в капан…

След: Джес трябва да намери храна, да направи покрив над главата си, да се стопли, а с нея е само кучето на баща й. Тя има усещането, че дивата пустош ще я унищожи, но се оказва по-силна, отколкото си е представяла, че може да бъде…
Джес ще оцелее. Тя трябва да продължи да живее. Защото знае кой е убил баща й и иска да отмъсти.

Макар все още да не е ясно кое младо, привлекателно момиче ще бъде избрано за ролята на въпросната Джес, според информацията на THR Бен Афлек ще влезе в ролята на бащата – макар да не се очертава като голяма роля, все пак той може (при желание) да я направи забележителна. Той ще бъде и продуцент на филма, а автор на адаптацията на романа за екран е Лори Евънс Тейлър, която е била продуцент на поредици като „Raw Alaska“, „Untamed & Uncut“, „Against the Elements“ и очевидно има опит с истории за оцеляване.

I Am Still Alive“ притежава потенциал за интересен трилър – ще следим за избор на режисьор и разбира се, останалите кастинг подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments