the-vanishing-20181127

Не, не сте се объркали, думата „обещаващ“ и Джерард Бътлър присъстват в едно изречение по отношение на предстоящ филм. Знаем, че това изказване ще напрегне доста от почитателите на хубавия шотландец, но абсолютен факт е, че кариерата му е забила доста сериозно и в последните години го гледаме предимно в глупави екшън евтинджоси. Но ето, че на хоризонта се появява нещо, което изглежда доста  любопитно и може да се окаже стъпка в правилната посока за Бътлър.

Става дума за „The Vanishing“ (доскоро известен като „Keepers“), който е вдъхновен от мистериозния действителен случай от 1900 г., при който тримата пазители на фара на малкия остров Фланан изчезват безследно. През годините се появяват множество истории, повечето включващи фантастични и свръхестествени елементи, които се опитват да дадат отговор на загадката, но тази конкретно има далеч по-прозаичен, „златен“ характер.

The Vanishing“ е дело на режисьора Кристофър Найхолм („The Killing”, „The Enfield Haunting”, „Taboo“), по сценарий на Джо Боун и Селин Джоунс. В главните роли на  Джерард Бътлър партнират винаги отличният Питър Мълън и Конър Суинделс. Вижте първия трейлър на филма.

Обожаваме камерни филми, а този ни изглежда повече от приятно. Темите за откритите пари (в случая злато), алчността и злодеите, които си ги търсят са изтъркани до немай-къде, но пък винаги работят и с правилен подход, който максимално да се възползва от нетипичния сетинг и атмосфера, може да се получи нещо доста стойностно. И пишейки това, така ни се пригледаха „План без грешка“ и „Няма място за старите кучета“, че не е истина.

В добавка вижте и един тийзър постер.

the-vanishing-poster-1-20181127

Още веднъж, режисьор на „The Vanishing“ е Кристофър Найхолм („The Killing”, „The Enfield Haunting”, „Taboo“), а сценарият е дело на Джо Боун и Селин Джоунс. В ролите са Джерард Бътлър, Питър Мълън, Конър Суинделс, Олафур Дари Олафсон, Гари Луис, Сорен Малинг, Ема Кинг и др.

Премиерата е 4 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нелош трейлър. Асоциацията с „План без грешка“ и „Няма място за старите кучета“ е съвсем в реда на нещата.