breakingbad-20181108

Кой не знае Хайзенбърг, кой не е чувал за него? Нареждаме „Breaking Bad” (със странното решение да бъде кръстен на български „В обувките на Сатаната”) сред най-добрите сериали, правени някога. 10 години след премиерата му феновете продължават да се множат, да се завръщат или пък тепърва да откриват брилянтното произведение на Винс Гилиган. Сериалът продължава да доминира не само нашите, но и практически всички класации за качествена телевизия, когато и да стане дума за това.

Наследството му е заковано и с предисторията „Better Call Saul” за адвоката на Уолтър Уайт и любимец на публиката Джими Макгил/Сол Гудман (Боб Оденкърк). С него Винс Гилиган затвърди, че има още много истории да разкаже в този свят и опроверга скептиците, които се притесняваха, че ламтенето за пари, типично за Холивуд, ще разбие спомена от гениалността на „Breaking Bad. Заради това сега сме само и единствено развълнувани, когато разбираме, че Гилиган подготвя филм, продължение на историята от оригиналния сериал.

По последни данни, филмът ще бъде нещо като епилог, завършващ историята на любимия ни трагичен образ Джеси Пинкман, в чиято роля вече е потвърдено от Slash Film, че ще се завърне Арън Пол. Естествено, детайли за сега почти няма, което не ни изненадва, имайки се предвид огромната фен-база, както и навика на Гилиган да изпипва и най-малкия детайл, за да достави история, премислена до обсесивност. Докато вървеше оригиналният сериал, той беше нашумял с това, че пуска трохичка улика, която ще подскаже за нещо, случващо се 10 епизода по-късно.

Винс Гилиган
Брайън Кранстън, Винс Гилиган и Арън Пол

Това, което за сега е обявено е, че историята ще се развива след края на „Breaking Bad” и ще се върти около „избягването на отвлечен човек и неговото преследване на свободата”. Дали това препраща към Джеси, когото последно видяхме във финалния епизод да избягва метафорично и буквално от страданията си, предстои да разберем. И докато сериалът завърши с отворен финал за Джеси, по всичко личеше, че Уолтър Уайт в крайна сметка се сблъска с кармата си. Откакто излезе новината за филма, интервюиращите вече успяха да сгащят великия Брайън Кранстън и да го попитат дали ще се завърне в иконичната роля. Той е отговорил:

Честно ви казвам, не съм виждал сценарий. Но ако Винс Гилиган ме помоли, разбира се, абсолютно ще го направя. Той е гений.

Така чеее…. флашбек?

Филмът в момента е с работното заглавие „Greenbrier” и ще започне да се снима в Ню Мексико още този месец и ще завърши през февруари 2019. Винс Гилиган е написал сценария и ще продуцира, но за сега не се знае дали ще седне и на режисьорския стол. Още нямаме и данни дали филмът ще бъде пуснат по кината или директно на телевизионния екран. Във всеки един случай ще се завърнем с най-голямо удоволствие към света на небесносиния метаамфетамин.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *