HBO представиха пълния трейлър на предстоящия трети сезон на „True Detective“ („Истински детектив“), който се очаква от феновете с присвито сърце и известна доза скептицизъм. Причината: почти повсеместното разочарование от втори сезон и проблемите, които срещна новата продукцията, изразяващи се с напускането на Джереми Солние, само след два заснети епизода, с което стана ясно, че сезонът няма да има цялостна режисьорска визия – един от (многото) плюсове на първи сезон.

Ние също попаднахме в графата на обезверените, но след първия тийзър трейлър, който ни хареса, в нас отново се прокраднаха нотки на надежда и оптимизъм и с нетърпение зачакахме появата на пълния трейлър, на който разчитахме да затвърди положителните ни усещания. Е, той вече е факт и както подсказва заглавието, поне за нас, успява в това начинание. Преди да го видите обаче, при все че е достатъчно ясен по отношение на сюжета, припомняме какво знаем за него.

Третият сезон на „True Detective“ ще разкаже за ужасяващо престъпление в сърцето на планините Озаркс и за тайнствените събития, които се случват в три различни периода във времето. С разгадаването на мистерията се нагърбват детектив Уейн Хейс (Махершала Али) и неговият партньор Роланд Уест (Стивън Дорф). Друга важна част от историята е учителка Амелия Риърдъм (Кармен Еджого), свързана с две деца, които изчезват през 80-те години на ХХ век, и Том (Скут МакНейри), който претърпява тежка загуба, която свързва съдбата му с двамата щатски детективи в продължение на повече от 10 години.

https://www.youtube.com/watch?v=btoZfxs0pE0

Определено ни харесва този трейлър – и като ритъм, и като картинка, и като история и наратив, и като атмосфера, които адски много ни напомнят на тези от фантастичния първи сезон. Но както казахме и в коментара си към тийзъра, във видяното откриваме и достатъчно разлики, които му придават индивидуалност, за да не изглежда като самоцелно копиране. Дори Махершала Али, когото по принцип не харесваме, ни стои доста прилично. През януари със сигурност ще сме пред екраните нетърпеливи и с положителна настройка. Стискаме палци – тази поредица има изключителен потенциал и не ни се иска да приключи, а при неуспех тук, едва ли ще има четвърти сезон.

Режисьор на първите два епизода на трети сезон на „True Detective” („Истински детектив“) е Джереми Солние, а за останалите епизоди ще отговарят създателят и сценарист на сериала Ник Пизолато и ветеранът Даниел Сакхайм.

Премиерата е на 13 януари 2019 по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Нещо започва да втръсва налагането на негри. За пълнеж от време на време, за да докажат съществуването на липсващото звено между човека и маймуната ги изтърпявахме без да мрънкаме, но вече прекалиха жестоко. Жалко, че на подобни добри продукции ще се радват само толерасти и леберални гей-любители.