махершала али - true detective season 3

След като прибързаният втори сезон на създадената от Ник Пизолато антологична поредица „True Detective“ („Истински детектив“) се оказа разочароващ на фона на повсеместния успех на първия с участието на Матю Маконахи и Уди Харелсън, имаше момент, в който не беше сигурно дали въобще сериалът ще продължи, но впоследствие HBO решиха да не изоставят проекта и дадат на Пизолато достатъчно време, за да изпипа нещата.

Така бавно, но сигурно, третият сезон на „True Detective“ започна да се оформя и след окончателното избистряне на творческия екип начело с Махершала Али, Стивън Дорф, Кармен Еджого, Скут МакНейри и режисьора Джеръми Солние, който, по подобие на Кари Фукунага от първия сезон, трябваше да отговаря за всички епизоди, нещата започнаха да изглеждат доста обещаващо.

Точно тогава надеждите ни за качествен сезон получиха сериозен удар. Солние напусна продукцията заради „конфликт в графика“ само след два заснети епизода, с което стана ясно, че сезонът няма да има цялостна режисьорска визия, а за останалите епизоди ще отговарят самият Пизолато и ветеранът Даниел Сакхайм.

В тази ситуация на сериозно обезверяване и песимизъм по отношение на новия трети сезон получаваме първия тийзър трейлър, който беше представен от HBO рано тази сутрин по време на финала на доста популярния „Sharp Objects“ с Ейми Адамс и обявява месеца на премиерата – януари 2019. Вижте.

Трябва да признаем, че видяното ни харесва и отново у нас се прокрадват нотки на надежда и определено ще очакваме с интерес по-пълен трейлър. Като цялостно усещане откриваме доста прилики с първия сезон, но все пак има и достатъчно разлики, за да не изглежда като самоцелно копиране. Виждаме всички по-известни главни действащи лица (кой за по-дълго време, кой за по-кратко), както и отделните времеви линии на разказа. Махершала Али никога не ни е бил любимец, но искаме да видим повече от него, преди да съдим.

Припомняме, че новият сезон на „True Detective“ ще разкаже историята на ужасяващо престъпление в сърцето на планините Озаркс и за тайнствените събития, които се случват в три различни периода във времето. С разгадаването на мистерията се нагърбва героят на Али – детектив Уейн Хейс и неговият партньор Роланд Уест, изигран от Стивън Дорф. Друга важна част от историята е героинята на Кармен Еджого – учителка Амелия Риърдъм, чийто две деца изчезват през 80-те години на ХХ век. Скут МакНейри е Том, който претърпява тежка загуба, която свързва съдбата му с двама щатски детективи в продължение на повече от 10 години.

махершала али кармен еджого махершала али и кармен еджого

Премиерата на трети сезон на „True Detective” се очаква през януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Очевидно и тук ще се набляга на по-добрата черна раса. Разбира се всички детективи от класа са кроманьонци изповядващи исляма. Подразбира се че лошият човек ще е беличък – расист, ксенофоб фен на приложният тероризъм. Може би изпратен от Путин да ръси новичок из великите индиански земи.