Този четвъртък Netflix ще направят нещо, което е нетипично за тях – ще пуснат техен оригинален филм в киносалоните седмица, преди той да се появи на платформата им. Тази чест се пада на „The Ballad of Buster Scruggs” – стартиралият като сериал уестърн проект на Джоел и Итън Коен, който впоследствие бе превърнат в антологичен филм в шест части, всяка разкриваща различна история за Американския запад.

Няколко са причините за това решение на Netflix, които до скоро не отстъпваха от правилото си, че дори и да има киноразпространение, филмът задължително трябва да е наличен в платформата им в деня на премиерата, но две от тях се открояват. Първо, така ще могат да бъдат изпълнени критериите на Академията и проектът да се състезава за „Оскар“ и второ, така стрийминг гиганта ще може да привлече и други големи творци, които все още се противят срещу това филмът им да дебютира онлайн едновременно с кината (ако въобще имат показа там).

Ние също приветстваме това развитие на нещата, защото така шансовете, които до скоро бяха нулеви, да видим някой от качествените проекти на Netflix на голям екран се увеличават с една идея. А филми като „The Ballad of Buster Scruggs” си заслужава да бъдат видени на голям екран. Ако не вярвате, вижте новия трейлър, който излиза по повод предстоящата премиера.

https://www.youtube.com/watch?v=YES0lLXIIz4

Визуално изглежда превъзходно. Това е първият дигитално заснет филм на братята Коен и Бруно Делбонел („Невероятната съдба на Амели Пулен“), който е работил с тях по страхотния „Истинският Люин Дейвис“, се е справил повече от отлично със задачата, както и с тази да придаде индивидуалност на всяка една от шестте истории. Превъзходно ни изглеждат и ритъма, и актьорските изпълнения, и хумора и въобще, на базата на това, което виждаме, ни се струва, че „The Ballad of Buster Scruggs” е на традиционно високото ниво на братята.

В добавка вижте няколко снимки, които допълнително илюстрират красотата на визията на Коен и Делбонел и разликата между отделните истории, а веднага след тях ще откриете кратък синопсис и един нов постер.

the-ballad-of-buster-scruggs

Bill Heck is Billy Knapp in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.
THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS

the-ballad-of-buster-scruggs-image

Liam Neeson is Impresario in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.
Grainger Hines is Mr. Arthur in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.

the-ballad-of-buster-scruggs-tom-waits

Tom Waits is Prospector in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.
Saul Rubinek is Frenchman, Tyne Daly is Lady, and Chelcie Ross is Trapper in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.

the-ballad-of-buster-scruggs-zoe-kazan

Zoe Kazan is Alice Longabaugh and Bill Heck is Billy Knapp in The Ballad of Buster Scruggs, a film by Joel and Ethan Coen.

В „The Ballad of Buster ScruggsТим Блейк Нелсън е бърз стрелец и песнопоец. В „Near AlgodonesДжеймс Франко, банков обирджия аматьор, получава заслуженото си, че и отгоре. И после още мъничко за разкош. Печален черен хумор се просмуква в „Meal Ticket“ с Лиъм Нийсън, в който се разказва за двама изморени пътуващи актьори. Том Уейтс изкопава богати залежи на хумор в „All Gold Canyon“, докато Зоуи Казан открива неочаквано обещание за любов, заедно с доза от жестоката ирония на живота, докато пътува във фургон през прерията в „The Gal Who Got Rattled“. И накрая, призрачен хумор обитава „The Mortal Remains“, където Тайн Дейли сипе справедливост върху пъстър набор от непознати пасажери в дилижанс, отправил се на последно пътуване.

плакат

Режисьори и сценаристи на „The Ballad of Buster Scruggs” са Джоел и Итън Коен („Бартън Финк“, „Фарго“, „Големият Лебовски“, „Няма място за старите кучета“), а в ролите са Тим Блейк Нелсън, Джеймс Франко, Зоуи Казан, Лиъм Нийсън, Том Уейтс, Брендън Глийсън, Уили Уотсън, Хари Мелинг, Бил Хек, Грейнджър Хайнс, Челси Рос, Сол Рубинек , Джонджо О‘Нийл и др.

Премиерата на филма е на 8 ноември в избрани киносалони, а от 16 ноември ще бъде достъпен по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Буквално зяпнах, като му изкочи името.

  1. Няма да гледам и тоя трейлър, след десет дена е премиерата, така че мога да почакам още малко 🙂

  2. Джеймс Франко определено попада в графата „каквото и до снима- пич е!“ Дори в лигавите комедии „Защо точно той?“ и „Убийствено интервю“