Металика

Въпреки че „Metallica” са една от най-любимите ни групи (да не кажем най-любимата), някак пропуснахме да отразим новината, която се появи през октомври миналата година, че те са наели продуцентката Шарлът Хъгинс („Пътуване до центъра на Земята”, „Пътуване до тайнствения остров”) да организира работата по техен собствен 3D филм.

Сега обаче, няма как да пропуснем да отбележим информацията (чрез Collider), че групата вече се е спряла и на режисьор. Това е Нимрод Антал, който е познат на родната публика с филмите си „Vacancy”, „Armored” и най-вече с „Хищниците”. Той също така е режисьор и на страхотния „Контрол” (филмът беше показан на един от големите ни фестивали преди няколко години), който е и основната причина от „Metallica” да се спрат на него.

Честно казано, не се кефим на последните филми на Антал, но смятаме, че има големи шансове той да се справи със задачата и да задоволи не само групата, но и техните фенове.

Ето какво споделя големият Ларс Улрих по случая:

„Фен съм на Нимрод още откакто първият му унгарски филм „Контрол” се появи в Кан през 2004 и ни разби всички. Следях с вълнение как кариерата му процъфтява в Холивуд през последните няколко години. Само 5 минути след като се срещнахме бях пристрастен към ентусиазма му, неговия подход към творческия процес и нестандартното му мислене. Да се захващаме!!!”

Както се казва, за истинската любов трябват двама души, затова ето и гледната точка на Антал:

Нимрод АнталMetallica” винаги са били огромна част от живот ми и е невероятна възможност, когато можем да работим с идолите си. Ще впрегнем могъщата енергия на живите изпълнения на групата, ще инжектираме малко повествование и ще го заснемем на 3D, за да подобрим цялото изживяване.”

Надяваме се, че това „инжектиране на малко повествование” няма да е просто две приказки в началото и в края на концерта, защото едно от нещата, които ни притесняват най-много в този проект е, че ще станем свидетели на поредния обикновен 3D концерт, пък бил той и на „Metallica”.

Не, че имаме нещо против филмовите концерти – по-добре е от възможността да ги гледаме у дома на телевизора (най-добре е на живо, ама за съжаление рядко ни се отдава шанс) – но предпочитаме някой документален, личен поглед зад кулисите, в който да видим „истинските” Хетфийлд, Улрих, Хамет и Трухийо, а не просто сценичните им образи.

Нещо от рода на последния филм за „Metallica”, „Some Kind of Monster”, който по нашето скромно мнение беше изключителен и завинаги промени начина, по който приемаме както тях самите, така и супер подценения албум „St. Anger”. Например темата за съвместната им работата с Лу Рийд по албума „Lulu”, отзивите за който бяха изключително негативни (ама наистина!). Може след това да погледнем с други очи и към него.

Ако всичко върви по план филмът трябва да е готов за лятото на 2013.

За финал, вижте, ако сте пропуснали, режисирания от Дарън Аронофски клип към една от песните в албума.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това в началото май беше българското знаме.
    Инак чудесна новина, още по-добрата е, че договорът им с Уорнър е изтекъл и пичовете смятат оттук нататък сами да продуцират и разпространяват музиката си.

  2. Който и концерт да изберат все ще е силен. Може и нов да направят, например у нас и него да ползват. 🙂 🙂

    Знамето е по-скоро руското. 🙂