deadly-class-image-2

В студения, жесток свят не можеш да оцелееш без семейство! В случая момчетата и момичетата имат предвид приятели, които да си пазят взаимно гърбовете, но все тая – репликата е достатъчно изтъркана и cheesy, за да се ползва в трейлър, който успешно да продаде още една тийн-историйка за гимназисти. Тя се нарича „Deadly Class”, ще бъде разпространена от Syfy, а по-различното от обичайните бозави училищни сюжети е умелото използване от „децата” на всякакви средства за убиване.

Представяли сме ви предишен трейлър през лятото – време е за още един поглед към безмилостната клика, която вилнее в поредицата, определяна като „Хари Потър с убийци”:

Deadly Class” е адаптация по комикса на авторите Рик Ремендър, Майлс Орион Фелдсот и илюстратора Уес Крейг, издавана от Image Comics от 2014 година. Школото носи звучното име „King’s Dominion Atelier of the Deadly Arts”, а действието се развива в Сан Франциско в края на „мафиотските” 80-те години на ХХ век. Основната сюжетна нишка следва бездомния тийнейджър Маркъс (Бенджамин Уодсуърт), който е прибран от грижовните преподаватели на елитното частно училище, където израстват наследниците на най-богатите престъпни фамилии – и тренират своите безскрупулност, жестокост и бойни умения. За младежа е важно да отстоява своя етичен код, но все пак трябва да оцелее в безжалостно обкръжение, различни като влияние социални кръгове и да победи собствената си младежка неувереност, за да запази себе си и… живота си.

Драматичната история е описвана като „пътешествие към зрелостта, изпълнено с древни тайни и младежки гняв”. Демек – всички известни гимназиални простотии в комбинация с истински смъртоносни заплахи, бруталност и сериозно насилие. Нямаме нищо против, стига да не го направят прекалено показно и банално! Освен това тази поредица има потенциала да бъде и доста „образователна”, та няма да се учудим, ако някой нестабилен тийнейджър реши да пробва видяното от „чиливизоръ” в собственото си училище…

deadly-class-poster

В актьорския екип важна роля има Бенедикт Уонг (ма пък как му отива да бъде учител!). Като останалите герои ще видим Бенджамин Уодсуърт („Teen Wolf”), Лана Кондор („X-Men: Apocalypse”), Мария Габриела де Фария („Sitiados”), Люк Тение („Shock and Awe”), Лиъм Джеймс („The Killing”), Майкъл Дювал („Queen of the South”) и др.

Авторите на „Deadly Class” ще участват в екипа на изпълнителните продуценти, както и братята Антъни и Джо Русо, които определено имат сериозен опит с комиксови проекти от всякакъв ранг. Режисьор на пилотния епизод е Лий Толанд Кригър („The Age of Adaline”, „Riverdale”, „Chilling Adventures of Sabrina” за Netflix).

Премиерата на поредицата по Syfy е на 16 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Имам големи надежди за този проект. Само да не тръгнат по наклона на CW-тийн драми от типа на Светкавицата и Стрелата. Да го държат в стила на Kick Ass и всичко ще е наред.