Все още има комикс, който не е екранизиран?! Няма страшно – на помощ са готови да се притекат всякакви продуцентски къщи и/или канали за разпространение, като в случая с рисуваната история „Deadly Class” на Рик Ремендър, Майлс Орион Фелдсот и илюстратора Уес Крейг, издавана от Image Comics от 2014 година, се захващат Sony Pictures Television и Universal Cable Productions, а с разпространението се ангажират Syfy. Именно те пуснаха на приключилия преди известно време Comic-Con трейлъра на едноименната телевизионна поредица, която ще надзирават братята Антъни и Джо Русо в ролята на изпълнителни продуценти (нямат време да са„шоурънъри” и/или други отговорности).

Режисьор и един от изпълнителните продуценти на пилотния епизод на  „Deadly Class” е Лий Толанд Кригер („The Age of Adaline”, „Riverdale”, „Chilling Adventures of Sabrina” за Netflix), който май няма опит в подобни екшън-заигравки, но пък никога не е късно да научи нови хватки в занаята. Ето как изглежда първият трейлър.

Действието в „Deadly Class” се развива в края на 80-те години (явно тогава е най-подходящото за разказа „мафиотско” време) – комиксите са изпълнени с мрак и подробности от подземния свят на Сан Франциско. Основната сюжетна нишка следва един бездомен тийнейджър, който е прибран от грижовните преподаватели на елитно частно училище, където прилежно израстват наследниците на най-богатите престъпни фамилии – и тренират своите безскрупулност, жестокост и бойни умения. За младежа е важно да отстоява своя етичен код, но все пак трябва да оцелее в безжалостно обкръжение, различни като влияние социални кръгове и да победи собствената си естествена младежка неувереност, за да запази себе си и… живота си. Драматичната история е описвана като „пътешествие към зрелостта, изпълнено с древни тайни и младежки гняв”.

deadly-class-image-3 deadly-class-image-5 deadly-class-image-2 deadly-class-image-4
MV5BMjQxMzA0NDQ5OF5BMl5BanBnXkFtZTgwODIxNDAwNjM@._V1_SY1000_CR0,0,650,1000_AL_

В актьорския екип изпъква Бенедикт Уонг (героят му определено пак е учител, но няма нищо общо с персонажа в „Доктор Стрейндж”). Останалите герои оживяват благодарение на Бенджамин Уодсуърт („Teen Wolf”), Лана Кондор („X-Men: Apocalypse”), Мария Габриела де Фария („Sitiados”), Люк Тение („Shock and Awe”), Лиъм Джеймс („The Killing”) и Майкъл Дювал („Queen of the South”).

Авторите на „Deadly Class” ще участват в екипа на изпълнителните продуценти, заедно с братя Русо, които определено имат сериозен опит с комиксови проекти от всякакъв ранг. Очаква се премиерата на поредицата по Syfy да бъде другата година, а кога точно, това предстои да узнаем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда прилично, дано не вкарат некви про-гимназиални тъпотии по американски!