Време е да ви представим (още) официални снимки от предстоящата телевизионна адаптация на „Клетниците(Les Misérables). С удоволствие ще споделим отново, че много обичаме класическия роман на Виктор Юго и (обикновено) приветстваме всеки опит да бъде адаптиран във вид, който би бил по-подходящ за среща с младите поколения – все пак част от тях са отвикнали да четат, още повече сериозни томове, подписани от френски автори, творили във вече далечния XIX век.

Новите снимки от продукцията, режисирана от Андрю Дейвис („Война и мир“), представят взаимодействие между Жавер и Жан Валжан (Дейвид Ойелоуо и Доминик Уест), една угрижена Фантин (Лили Колинс), Мариус и Козет в невинна „композиция“ (без намек за страстта, обзела сърцата им – Джош О’Конър и Ели Бамбер) и мосю и мадам Тенардие – впечатляващи Оливия Колман и Адил Актар!

дейвид ойелоуо и доминик уест

Les Miserables - First Look

les-miserables-bbc-one-img03-20181019

оливия колман

Без да се впускаме в подробни коментари, които на този предварителен, „снимков“ етап в популяризирането на една продукция просто са излишни, ще си позволим да изкажем пристрастия към откачените Тенардие – изглеждат най-автентично и сме сигурни, че това ще е впечатлението и след като се появи тийзър/трейлър или какъвто-преценят-за-подходящо видео материал, подготвящ публиката за сериала.

Masterpiece Theatre продуцират заедно с BBC One шестте епизода на поредицата, която трябва да обхване сериозен хронологически период от време, а също и личните съдби на бившия каторжник Жан Валжан и неговия вечен противник, представителя на силите на реда Жавер, бедната работничка Фантин и малката й дъщеричка Козет, младият идеалист Мариус и революционните промени във Франция в средата на XIX век.

Очакваме телевизионният екип да е свършил много сериозна работа по възстановяване на образа на епохата (което за момента отчетливо личи по костюмите на героите) и не забравяме, че ще следват неизбежни сравнения с прочутия мюзикъл „Клетниците” – творбата на Юго, „облечена” в музиката на Клод-Мишел Шьонберг и разказана със стиховете на Ален Бублил, поставена като мюзикъл за пръв път в Париж през 1980 година, пет години по-късно в Лондон, а през 1987 – и на Бродуей; както и с оскаровия филм на Том Хупър.

Стискаме палци на екипа на Андрю Дейвис и му пожелаваме вдъхновението да не пресъхва и да завърши проекта си с успех – очакването е да видим сериала по някое време догодина…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment