Връщахме го няколко пъти отначало, за да се уверим, че не бъркаме и за да попием изцяло атмосферата, с която са изпълнени кадрите – признаваме с ръка на сърцето, че и този път Рене Зелуегър доказва изключителните си способности на актриса и умел хамелеон. Начинът, по който пресъздава образа на легендата Джуди Гарланд, е уникален – и може да си позволим това определение дори само от погледа към първия пълен трейлър на филма „Judy”. Вижте – и преценете сами!

Изисква се изключителна смелост да приемеш сериозното предизвикателство и да превърнеш себе си в една от иконичните дами на индустрията за забавление – актриса, певица и шоу-изпълнител от вселенска величина. Имаме усещането, че Джуди Гарланд буквално оживява пред очите ни благодарение на отдадеността и майсторската трансформация, постигната от Рене Зелуегър. Сигурни сме, че за този резултат до голяма степен носи отговорност и британският майстор на сценични постановки Рупърт Гулд (номиниран за „Тони” и двукратен носител на награда „Оливър”), а след видяното в трейлъра наистина нямаме търпение за филма, пресъздаващ последните дни и месеци от живота на незабравимата Гарланд.

През зимата на 1968 шоубизнес легендата Джуди Гарланд пристига в Лондон за серия от разпродадени концерти в нощния клуб „The Talk of the Town“. Минали са 30 години от звездната ѝ роля в „Магьосникът от Оз“ и гласът ѝ вече е отслабнал, но изпълнението ѝ е по-драматично отвсякога. Интелектът и топлотата ѝ проличават, докато се подготвя за шоуто, бори се с управата, омагьосва музикантите и си припомня миналото с близки приятели и обожаващи я фенове… С някои от най-известните ѝ песни, включително и вечната класика „Over the Rainbow“, „Judy“ отдава почит на гласа, любовта и енергията на „the world’s greatest entertainer“.

judy_ver2_xlg

Режисьор на „Judy” е Рупърт Гулд, по сценарий на Том Едж („The Crown“). Освен Рене Зелуегър в актьорския екип са още Фин Уитрок в ролята на последния ѝ съпруг Мики Дийнс, Джеси Бъкли, Руфъс Сюъл и Майкъл Гамбън.

Премиерата е на 27 септември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Oscar bait…

    Bu the bit about having to leave your kids, to earn enough money to be able to live with your kids….
    that was good….
    there are sooooo many people in this same predicament these days ….

  2. Продължавам да свързвам Уитрок caмo с пcиxoпатския му герой от АНS 😀