1988 си изглежда (а всъщност и е) вече в относително сериозното минало и вероятно с основание, особено в днешните времена на изострена чувствителност по обществени въпроси с всякаква тематика, кандидатът за щатски президент Гари Харт попада във фокуса на вниманието на сериозна продуцентска група и на режисьора Джейсън Райтман. Тогава, преди трийсет години, именно Харт е представлявал (за известно време) традиционната „американска мечта” – млад, красив и способен лидер, който се харесва на избирателите и голяма част от тях смятат, че той е способен да ги поведе към небивал просперитет. Но… се намесват вездесъщите папараци и таблоиди, за да разрушат безславно всякакво възможно бъдеще за мистър Харт.

Както сме споменавали и преди – харесваме Райтман и се надяваме, колкото и да е банална темата и съвсем неактуална за нашите географски ширини, да се порадваме на добра режисьорска работа и изпълнен с напрежение разказ. Все пак познаваме способностите на Хю Джакман и сме сигурни, че няма да се впусне току-така в подобна предизвикателна история, ако не вярваше безрезервно на режисьора. Екипът на „The Front Runner” предлага на вниманието на бъдещите зрители нов трейлър – струва си да му обърнем внимание.

Подобни роли могат да се окажат доста подвеждащи – не е никак лесно да вървиш на ръба между реалността и художествената измислица с леко хиперболизирани елементи, и да изградиш достоверен образ на реално съществуващ човек (бившият сенатор ще навърши в края на ноември 82 години). Но Джакман (отново) изглежда в отлична форма и в контекста на съвсем скорошния му 50-годишен юбилей – направо безупречен! Той работи със страхотен екип от колеги като Дж. К. Симънс в ролята на шефа на кандидат-президентската кампания и дългогодишен приятел на Харт – Били Диксън, Вера Фармига като вярната съпруга Лий Харт, Мамоду Ати като репортера от „The Washington Post” А. Дж. Пъркър, Сара Пакстън като моделката-актриса Дона Райс, Алфред Молина, Джош Бренър, Кейтлин Дивър, Ари Грейнър, Томи Деуи, Моли Ефраим, Спенсър Гарет, Майк Джъдж, Алекс Капровски, Марк О’Брайън, Кевин Полак и др. Напомняме за какво точно иде реч:

Хю Джакман е звездата в новия биографичен филм „The Front Runner”, посветен на бившия сенатор Гари Харт. Харт е сенатор от Колорадо от 1975 до 1987 година, известен със своите две кандидатури за президент – през 1984 и 1988 година. По време на втората кампания той е смятан за фаворит, проучванията на общественото мнение го поставят много по-напред от евентуалния кандидат Майк Дукакис, но в един момент журналистите го обвиняват в извънбрачна връзка. Харт става прочут с предизвикателството си към медиите „Следвайте ме навсякъде. Не ме интересува. Сериозен съм. Ако някой иска да види какво правя – действайте. Ще ви бъде доста скучно.” Таблоидите приемат предизвикателството и в пресата се появяват снимки на Харт с жена на име Дона Райс на борда на една яхта. Именно това слага бърз и болезнен край на неговата кандидат-президентска кампания…

Сценаристи на „The Front Runner” са Мат Бай, Джей Карсън и режисьора Джейсън Райтман, по книгата на Мат Бай от 2014 година „All the Truth Is Out”, продуцират Райтман, Хелън Естабрук (Right of Way Films) и Арън Л. Гилбърт (BRON Studios). Columbia Pictures ще разпространява филма по кината в Щатите, като първоначално се очаква да бъде пуснат в ограничен брой киносалони на 6 ноември (подсещаме – през 2018 това е изборният ден в Щатите!), а след това и навсякъде – от 21 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *