holmes and watson

Спокойно можем да кажем, че Шерлок Холмс и д-р Уотсън са два от най-известните и велики измислени образи и неслучайно перманентно присъстват на малкия и големия екран (а и във всякакви други форми). В последните години обаче малко им се преситихме с филмите на Гай Ричи с Робърт Дауни джуниър и Джуд Лоу и сериали като „Sherlock” с Бенедикт Къмбърбач и „Elementary“ с Джони Лий Милър (без да споменаваме един куп други) и трудно бихме могли да се ентусиазираме за поредния проект, освен ако не предлага нещо различно.

Както се казва, да влязат Уил Феръл и Джон К. Райли. Двамата абсолютни кретени, на които дължим „Рики Боби: Лудият на макс“ и „Доведени братя“, обединяват сили за трети път в „Holmes & Watson“, за да ни предложат тяхната трактовка на образите на Шерлок и Уотсън, която е, каква изненада, пародийна. Писали сме за проекта, когато към него се присъединиха Рейф Файнс и Хю Лори, но сега за първи път (поради гореизложените причини) му обръщаме голямо внимание с дебютирането на първия трейлър.

Едва ли имате нужда да знаете историята, но все пак: в Бъкингамския дворец е извършено убийство и прочутата двойка има четири дни да реши случая, защото, в противен случай, следващата жертва ще бъде самата кралица на Великобритания. Вижте.

Не знам дали ще ни повярвате, но наистина ни е срам, че намираме доста неща в този трейлър за забавни. Просто обожаваме Уил Феръл и Джон К. Райли и хуморът им, колкото нелеп и дебилен да е, ни допада. Надяваме се обаче да няма много сцени, които да са директна пародия на други филми за Холмс, като тази с размазването на комара (въпреки че развитието е забавно – не ни съдете), която очевидно е закачка с филмите на Ричи.

Поддържащите актьори, сред които споменатите по-горе Рейф Файнс (чуден Мориарти!) и Хю Лори, както и Ребека Хол (сцената с жената доктор ни беше наистина забавна) и Стив Куган, също са причина да искаме да си причиним филма. Още веднъж, не ни съдете!

плакат

Режисьор и сценарист на „Holmes & Watson“ („Холмс и Уотсън“) е Итън Коен („Тропическа буря“, „Мъже в черно 3“, „Пандиз експерт”), по образи създадени от сър Артър Конан Дойл. В ролите са Уил Феръл, Джон К. Райли, Рейф Файнс, Ребека Хол, Хю Лори, Кели Макдоналд, Лорън Лапкус, Стив Куган и др.

Премиерата е на 21 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. И аз съм фен на тез двамата и МакКей (който тук е само продуцент) и с кеф ще го изгледам 😀 Дори и само за т. нар. им британски акценти си струва 😀

  2. Идеята за Холмс и Уотсън с тези двамата е много добра, кастът е чудесен. Уви, ‘хуморът’ е на ниво 2 клас и надолу.
    Дебилно.

  3. Е*ати естетете са се събрали тука. Филма е откровена кретения не виждам кво толкова се чудите. Че и чак не издържали. Таладега найтс беше абсолютна простотия и имаше много смях с него. Тука сигурно ще е същото. Шик идея.

  4. Трябва да си топил гъби в ацетон и да си пушил бонг от варел с кореселин, за да се разсмееш дори веднъж на това. Съдим ви.