розамунд пайк

Розамунд Пайк все още е „преследвана“ от невероятната си роля в „Не казвай сбогом“ на Дейвид Финчър – най-обичайната референция към новина, свързана с актрисата е към този филм и че след невероятния му успех, Пайк се заема с друго предизвикателство. По подобен начин звучи и информацията от Deadline за новия ангажимент на чаровната русокоска – тя ще се включи в предстоящата адаптация-трилър по романа на Кристина АлджърThe Banker’s Wife“.

Телевизионната поредица ще бъде продуцирана от Шери Марш („Pose“) и е разработена за малкия екран от Меридит Стийм, известна с работата си по адаптирането за FX на датско-шведския криминален трилър „The Bridge“. Сред изпълнителните продуценти, освен самата Пайк, е и телевизионният ветеран Лесли Линка Глатър, с която Стийм е работила по „Homeland“. Очертава се сериозен дамски творчески екип, което неизбежно провокира скептично повдигане на вежди (особено във времена на агресивен феминизъм).

Третият роман на Алджър „The Banker’s Wife“ е в книжарниците от два месеца и представлява история, в която вдовицата на банкера от заглавието открива таен списък с клиенти на мъжа си, след като той изчезва в самолетна катастрофа нейде в Алпите. Като се добави и кодиран лаптоп сред вещите на съпруга плюс допълнителни утежняващи обстоятелства, става ясно, че тази смърт не е случайна и вдовицата е в опасност. В историята е замесена и журналистка, която пише за заможните семейства в Америка и ненадейно се омъжва за един от своите „герои“, но смъртта на нейния ментор я връща към страстта за разследвания и преплита пътя й с този на вдовицата в търсене на истината…

Интересна подробност относно авторката на романа е, че Кристина Алджър по професия е адвокат и е работила като финансов анализатор за Goldman Sachs, което води до извода, че има достоверна информация за световните финансови структури, които визира в историите си.

В момента продуцентската компания Federation Entertainment договаря правата за адаптацията и предстои обявяване на снимачен период и (евентуална) премиерна дата. Междувременно киноманите ще могат да си припомнят колко добра актриса е Розамунд Пайк с ролята й в биографичния филм „A Private War“, който предстои да излезе на екран в Щатите на 2 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *