Том Круз

Някои хора с годините стават все по-активни и все по-ненаситни. Очевидно Том Круз ще се вкара съвсем скоро в тези определения – действа на пълни обороти въпреки бройката 50+1. Макар че „Забвение” не се представи според очакванията в боксофис класацията (то и нямаше причина да бъде много-харесан), режисьорът Джоузеф Козински и звездата Круз имат огромно желание да „продължат на скорост” с проекта „Go Like Hell”. Това ще бъде екранизация на книгата от 2010 година на А.Дж. Бейми „Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans” и очевидно Fox нямат нищо против да рискуват.

Говорим за риск, защото въпреки прекрасните качества на филма на Рон Хауърд „С пълна газ”, той също не се представя блестящо в класациите по приходи и зрители. В случая с идеята на Круз и Козински е да се разкаже истинската история за съперничеството между Хенри Форд ІІ и Енцо Ферари по повод спортните коли в началото на 60-те години. Круз се бил прицелил в ролята на бившия състезател, превърнал се в идеен инженер Карол Шелби – той и младият бизнесмен Лий Якока помагат на Форд в разработването на спортни коли, които да се предлагат – и наложат на европейския пазар, доминиран от Ферари. Но тъй като никакви договори не са финализирани, много е рано да се правят заключения. Пък и ще трябва да изчакаме да видим какво ще прави Круз с „Мисията невъзможна 5”.

Следващият проект на Круз, „El Presidente”, в който евентуално ще си партнира с Джак Никълсън, всъщност е доста старичък (говорили сме за него преди три години), но вече се е сдобил с режисьор, което си е… напредък. Дъг Лайман, с когото Круз току завърши фентъзи-военния екшън „Edge of Tomorrow”, ще поеме отговорност за потенциалната комедийна история – как специален агент от спец-частите е разпределен като охрана на един ужасен и бивш президент, който дори не е участвал в избори, а просто е бил „повишен” от поста „вице” след смъртта на титуляра.

За добър знак може да се приеме факта, че Лайман е придружил наскоро Круз на посещение в къщата на Никълсън, където легендарният актьор се е съгласил да прочете сценария. За момента – толкова! Много е възможно тази идея да си остане на етапа, в който я познаваме – проект, защото Круз е казал, че не иска да прави филма без Никълсън, а Джак все още се назландисва. Ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *