хокин финикс като жокера

В началото на седмицата видяхме първия официален поглед към Хоакин Финикс в ролята на комика Артър Флек – човекът, който ще се превърне в Жокера в „Joker“ на Тод Филипс, който ни обещава „по-мрачен и реалистичен“ филм от традиционните комиксови адаптации. Снимката на Финикс беше без емблематичния грим на Жокера, такъв какъвто го познавахме, и се зачудихме дали в новата си версия иконичният архизлодей въобще ще има такъв. И ако ще има, си пожелахме да го видим първо на официален кадър (както стана с първия ни поглед), а не изтекъл в интернет.

И ето, че в петък получихме точно, каквото искахме – в своя туитър канал Warner официално представиха видео, в чийто край виждаме Артър Флек на Финикс с грима на престъпния клоун. Вижте.

хокин финикс като гримирания жокер

Определено този грим е по-различен от всички игрални версия на образа, които сме виждали до момента и със сигурност ни се връзва с идеята за вдъхновената от „Кралят на комедията“ „реалистичната версия“ за комик от 80-те, който след като многократно се проваля пред публика, се превръща в престъпния клоун-принц. Защото и на Хийт Леджър беше реалистичен гримът, но по по-различен начин. Честно казано, така Хоакин Финикс ни изглежда като завършен педофил убиец, който вече обмисля как да се докопа до току-що набелязана жертва. Което е чудесно…?

В очакване сме на първи трейлър, за да придобием по-добра представа за сюжета и атмосферата, и дали цялостната идея става, или ще е поредният злощастен провал на Warner с тънещата им в абсолютен хаос филмова вселена.

Режисьор на „Joker“ („Жокера“) е Тод Филипс („Последният ергенски запой“, „В голямата игра“), който е и сценарист заедно със Скот Силвър („The Fighter“). В ролите са Хоакин Финикс, Зази Бийтс, Марк Мерин, Франсис Конрой, Робърт Де Ниро, Брет Кълън, Бил Кемп, Глен Флешлър, Шей Уигам, Дъглас Ходж, Джош Пейс и др.

Премиерата е предвидена за 4 октомври 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments