a star is born

В контекста на току приключилия венециански фестивал, където беше и премиерата на дебютния филм на Брадли Купър като режисьор, настана време за активизиране на рекламната кампания около „A Star Is Born”, защото Warner Bros. тепърва ще очакват отгласът от първите ревюта за филма да възпроизведе нужния ефект и – хоп! – в един (подходящ) момент ще се окаже, че филмът има (известен брой) номинации за престижни награди.

Засега ни се струва, че единствената слаба брънка в добре изкованата верига за приковаване на зрителското внимание носи кичарата, брадата и мазната усмивка на Брадли Купър. Ще се радваме да грешим, но неговият персонаж (май) ще „издиша” пред героинята на Лейди Гага, която изглежда изключително естествено и „в кожата си” (в което не сме се съмнявали). Продуцентите не издържаха на изкушението – както бяха казали, че певицата ще се появи във филма с рожденото си име, така навсякъде в рекламните клипове разчитат на популярното и привличащо милиони погледи „Лейди Гага”. Като казахме „клипове” – именно те са повода за поредната ни новина по темата за „новия прочит в действие”.

Кадрите са доказателство, че Купър си е свършил добре работата (поне) като режисьор – откриваме всички нужни съставки, дори и се усеща интересно взаимодействие между неговия герой-покровител и новата, изгряваща звезда. Пеенето на живо без всякакъв акомпанимент не може да притесни музикант от ранга на Стефани Германота, а появата на любимия ни Сам Елиът в кадър е приятен акцент, с който подслаждаме очакването на срещата с филма.

Признаваме, че част от редакционния екип на „Операцията” са абсолютно безразлични към кънтри-музиката (с изключение на случаите, в които Джеф Бриджис печели „Оскар”), но тази авантюра ще я гледаме най-малкото за да допълним впечатленията си от работата на Купър – и като сценарист, и като режисьор, а ако ни изненада с нещо невиждано в актьорското изкуство – още по-добре! Време е да хвърлите око на клиповете и да си останем в очакване на следващ трейлър на „A Star Is Born”.

Брадли Купър влиза в ролята на кънтри-звездата Джаксън Мейн, който предусеща залеза на своята кариера и точно в този момент открива една талантлива непозната на име Али (Стефани Германота, позната като Лейди Гага). Двамата са въвлечени в страстна любовна връзка и междувременно Джак успява да постави Али в светлините на прожекторите и да й осигури истинска звездна слава. Колкото повече расте нейната известност, толкова по-трудно понася той факта, че на него му се обръща все по-малко внимание…

Режисьор на „A Star Is Born” е Брадли Купър, а в ролите ще видим Лейди Гага, Дейв Шапел, Андрю Дайс, Клей По, Сам Елиът, Антъни Рамос и др. По сценария е работил самият Купър в сътрудничество с Ерик Рот („Форес Гъмп”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”) и Уил Фетърс („The Best of Me”), като за основа служи историята на Уилям А. Уелман и Робърт Карсън. Матю Лайбатик („Черният лебед”, „Железният човек”) е ангажиран зад камерата като оператор, в продуцентските роли са Брадли Купър, Бил Гербър, Джон Питърс, Тод Филипс и Линет Хауъл Тайлър.

Премиерата е 5 октомври 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *