Вчера на филмовия фестивал във Венеция беше премиерата на режисирания от Лука Гуаданино („Призови ме с твоето име“) свръхочакван римейк на хорър класиката на Дарио Ардженто „Suspiria“. След първоначални отзиви от предварителни прожекции и тестови скрийнинги за хора, на които им става лошо от насилието и кървищата във филма, сега вече имаме истински ревюта, а те, изненадващо или не, са силно поляризирани. Резултат, който, лично за нас, е почти толкова добра новина, колкото и всеобщите хвалби, защото говори за провокация и за това, че филмът не те оставя безразличен, което е един от възможно най-неприятните резултати.

По този повод, както и благодарение на разпространената преди няколко часа част от саундтрака към филма, дело на Том Йорк, се включваме с новина, в която наваксваме и с няколко пропуснати неща, като първия клип и два плаката – един character (част от серията, която видяхме заедно с последния трейлър) на голямата Тилда Суинтън, както и официалния pay-off. Започваме с клипа, в чиито фокус също е героинята на Суинтън мадам Бланк. Вижте го.

Супер! Продължаваме с частта от саундтрака, която беше разпространена от самия Том Йорк в неговия туитър канал. Трудно е да преценим само от 20-тина секунди, но със сигурност това, което чуваме, е доста различно (все още не можем да преценим дали в добър или лош смисъл) от превърналата се в класика музика на Goblin от оригиналния филм. Самият Йорк споделя, че не е намерил смисъл да се опитва да я цитира, тъй като тя е продукт на времето си, с единственото изключение на повтарящите се мотиви, които намира за доста интересни и които му напомнят за „заклинания“. Затова и по думите му, работейки в студиото си, колкото и глупаво да звучи, той е правил „заклинания“. Дали е успял, ще разберем като видим филма, а сега ето малка част от музиката му, както се казва, за вкус:

Завършваме с двата споменатите по-горе постера – с Тилда и финалния.

suspiria_ver12_xlg плакат

Режисьор на „Suspiria“ („Суспирия“) е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), сценарият е дело на Дейвид Кажганич („Ужас“), по класиката на Дарио Ардженто, а музиката е на Том Йорк от Radiohead. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър, Луц Еберсдорф, Ингрид Кейвън, Ванда Каприоло, Анджела Уинклър и др.

Премиерата на филма е на 2 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *