Във вечно неясното състояние на DC-киновселената ни е доста сложно да следим кои проекти все още се брои,че са живи и кои официално или неофициално са запратени в забвение. Засега обаче изглежда, че „Birds of Preyотборният филм с женски героини, начело с Харли Куин на Марго Роби, продължава да бута напред. Представяме ви двете основни попълнения, които ще партнират на Роби – Мери Елизабет Уинстед в ролята на Ловчивцата и Джърни Смолет-Бел в ролята на Черното канарче.

Както всички, запознати с комиксовите вселени знаят, всеки един от героите има поне по няколко версии, практически всеки герой има повече от един човек, който е стоял зад маската му и за това никога не сме наясно коя точно версия на героите ще видим във филмовата адаптация. Ще ви разкажем обаче за най-вероятните варианти:

Ловчицата в най-известното си превъплъщение всъщност се казва Хелена Бертинели. Тя е наследничка на мафиотско семейство, избито от враждуваща криминална организация. Хелена става свидетел на убийството и се заклева да отмъсти, заради което слага маска и започва да бие мафиоти и да ги стреля с лък и стрели. Тя е по-скоро злодейка само в един от комиксовите си варианти и в краткото си появяване в сериалите от Arrowverse (в ролята там беше Джесика де Гау). В повечето си комиксови превъплъщения обаче, тя си е героиня и е основна част от комиксовия отбор „Birds of Prey.

Още по-важна и винаги основна част от отбора е Черното канарче. Дайна Ланс или Дайна Дрейк (и двата варианта ги има, няма да навлизаме в подробности, защото е много сложно) обикновено е изключително добра в бойните изкуства, а освен това има суперсила (или в някои вариации – технология), която й позволява да издава писък на хиперчестота, която омаломощява противниците й. Черното канарче винаги е била героиня.

И всичко това ни води до мисълта – Харли Куин добра ли ще е изведнъж в този филм? Разбира се, в злощастния „Отряд самоубийци”, за който ни се иска възможно най-малко да се сещаме, тя беше пародия на злодей и в същото време – прилично харизматична и интересна персона. Разбираме защо тя беше първия избор за самостоятелен филм. Не разбираме много-много как ще се впише с другите супергероини чисто като намерения, но времето ще покаже. Неофициалният синопсис на филма от iMDB гласи:

„Наскоро скъсала с Жокера, Харли Куин се съюзява с Ловчицата, Черното канарче и Рене Монтоя, за да спаси малко момиче – Касандра Кейн, от зъл криминален бос”.

От гледна точка на актрисите, Джърни Смолет-Бел не я познаваме, но ни изглежда напълно симпатична и с радост ще се запознаем с нея. Тя има участия в доста различни и добре приети сериали като „Истинска кръв”, „Friday Night Lights”и„Parenthood. Мери Елизабет Уинстед за това пък я наблюдаваме от доста време как трупа кредити из нърд-средите. Разбира се, тя беше момичето-мечта Рамона Флауърс в „Скот Пилгрим срещу света” на Едгар Райт, хванатата в капан Мишел в „10 Cloverfield Lane”, а наскоро я гледахме в блестящо изпълнение до Юън Магрегър в третия сезон на „Fargo. Очакваме само да видим и кой ще изиграе печената полицайка Рене Монтоя.

Birds of Prey” ще започне снимки през януари по сценарий на Кристина Ходсън (предстоящия Bumblebee) и под режисурата на Кати Йен („Dead Pigs), като ще се цели в премиерна дата през февруари 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Имаше слух, че злодея ще е Black Mask и WB искат Шарлто Копли за ролята. АКО това се случи интереса ми ще се вдигне значително. Засега съм твърдо meh!