Време е за по-дълбоко навлизане в същността на танца!

След толкова много чакане, след толкова обнадеждаващи визии и възгласи, Лука Гуаданино е абсолютно готов да представи на тръпнещата от събралото се напрежение публика пълен трейлър на „Suspiria”. Дълго подготвяния римейк на класиката-хорър на Дарио Ардженто от 1977 година ще се появи на екран съвсем скоро и вярваме, че Гуаданино няма как да се подпише под „просто” римейк, а филмът ще се превърне в сериозен бум! Неслучайно премиерата му ще бъде в програмата на Венеция – за най-стария фестивал никога не е излишно разнообразяване на жанровата палитра, пък и това, което виждаме до момента като детайли от филма, изглежда впечатляващо. Ето и пълния трейлър на „Suspiria”, който вече облада мрежата.

Няма по-подходящо определение за магичната Тилда Суинтън от „извънземна”! Тя е способна да се превърне в абсолютно всичко – уважаваме я в ролята на архангел, обожаваме я в ролята на вампир, време е и за демоничната мадам Бланк! Пък и в трейлъра ни е отпуснат поглед към сериозно съсредоточена вещерска енергия, което допълва усещането за… изключителност на танцувалните умения.

За всички, които случайно попадат за първи път в потока от новини за „Suspiria”, споделяме отново синопсиса на филма.

През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.

Ако ви липсва каквато и да е информация, свързана с новия филм на Гуаданино – ще я откриете в новините ни до момента. Ето какво споделя самият режисьор пред Entertainment Weekly:

„Чувствахме, че танцът трябва да е преплетен с вещерството. Изграждането на танцовия спектакъл е част от пътя към кулминацията – по-великия ритуал, който е самото сърце на филма.”

Вече знаем, че времетраенето ще бъде 152 минути, в неизбежната категорият „R“ заради „disturbing content involving ritualistic violence, bloody images and graphic nudity, and for some language including sexual references“. Първите ревюта ще се появят съвсем скоро – премиерата във Венеция е на 1 септември.

Режисьор на „Suspiria“ е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), сценарият е дело на Дейвид Кажганич („Ужас“), по класиката на Дарио Ардженто, музиката е на Том Йорк от Radiohead. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър, Луц Еберсдорф, Ингрид Кейвън, Ванда Каприоло, Анджела Уинклър и др.

Amazon Studios ще пуснат на голям екран „Suspiria“ в САЩ на 2 ноември 2018 година, като привилегированите фенове от Ню Йорк и Лос Анджелис ще могат да го видят преди това – още на 26 октомври.

Suspiria-1-620x918 Suspiria-3-620x919 постер плакат

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Пипам се по левото и десното мъдо , с една ръка :). Т.е. очаквам с нетърпение.

  2. Бях се зарекъл да не го гледам тоя трейлър, но не се сдържах. 🙂 Продължава да ме държи сериозен hype.

  3. Положението е тотален (троен) Луц Еберсдорф 😀 Тилда ще ги гази от всички страни, дано обере и награди 😀

  4. Суспирия! Или ужасът, предназначен да тества търпението ви, а не нервите ви! Suspiria (2018) е сложен, високопарен хаос,който трудно може да се нарече римейк на култовия шедьовър на Дарио Ардженто! Филмът изисква отлично познаване на цялата трилогия за майките -вещици – Suspiria, Inferno and The Mother of Tears,както и запознаване с политическата обстановка в Западна Германия в края на 70-те години когато страната е залята от терористична вълна на ляворадикалната групировка Фракция Червена армия! Лична оценка -5!