Ashby

Отразявали сме няколко документални филма, посветени на големи режисьори от 70’-те – „De Palma” на Ноа Баумбах например, както и „Spielberg” на Сюзан Лейси, които доста ни харесаха, но въпреки това имаше едно не толкова известно име, което щеше да бъде още по-интересна тема и това е режисьорът Хал Ашби, чийто „Присъствие” с титаничния Питър Селърс намираме за абсолютен шедьовър.

За наша радост преди няколко дни научихме, че дебютантката Ейми Скот ще представи документалния „Hal”, който събира интервюта от други наши любимци като Джейн Фонда, Джон Войт, Джеф Бриджис , Александър Пейн, Джъд Апатоу, Лиса Чолоденко и Дейвид О. Ръсел, които говорят за влиянието, което Ашби е оказал на творчеството им. Предлагаме ви да видите първия трейлър:

Изглежда чудесно и искрено се надяваме филмът да насочи незапознати киномани към творчеството на Хал Ашби, който наистина, както се споменава и във видеото, е останал някак незаслужено пренебрегнат от индустрията и поп културата. Припомняме ви, че режисьорът печели „Оскар” за монтажа на „Среднощна жега” и има две други номинации – в същата категория за „Руснаците идват” и за режисурата на „Завръщане у дома”.

Както посочихме и по-горе нашият фаворит е „Присъствие”, много  харесваме „Последният наряд” с Джак Никълсън и по-голямата част на противоречивия „Харолд и Мод”. Радваме се, че Хал Ашби получава заслуженото внимание и със сигурност няма да пропуснем филма на Ейми Скот. Премиерата ще бъде в Ню Йорк на 7-и септември.

MV5BOGEwZjEyOTYtYmM1MS00ZGVlLWE5ODEtOWUwNmM0MTQ2YWNlXkEyXkFqcGdeQXVyMjQ0NzcxNjM@._V1_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *