Тази седмица „АМС” представиха първия трейлър на най-новия си сериал „Low Winter Sun”, римейк на едноименния британски ТВ филм от 2006 с Марк Стронг в главната роля. Дори и да сте гледали оригинала (ние не сме) и да недоволствате от идеята за американски римейк, при това разтеглен в сезон от десет епизода, че и с възможност за още сезони, поне няма да имате повод да се оплаквате от кастинга – Марк Стронг се завръща в главната роля на детектив, убил свой колега. Само че сега ченгето е от Детройт и говори с американски акцент. Вижте трейлъра, след който е и официалният синопсис на сериала.

„Low Winter Sun” на „АМС” е съвременна история за убийство, измама, отмъщение и корупция в свят, където се размиват границите между полицаи и престъпници. Всичко започва с убийството на ченге, извършено от негов колега. Детройският детектив смята, че е осъществил идеалното престъпление, но неочакваните последици променят живота му завинаги и го завличат все по-дълбоко в подземния свят.

Освен Стронг, който очевидно ще кърти, или като се казва „owns the part” във всеки смисъл на израза, в „Low Winter Sun” участват още Лени Джеймс, Рубен Сантяго-Хъдсън и Дейвид Костабил, познат още като Гейл от любимия ни „Breaking Bad”.

Очевидно е, че „АМС” искат „Low Winter Sun” да поеме щафетата от „Breaking Bad”, който приключва това лято, но истинският въпрос е дали ще успее действително да го доближи като качество, изпълнения и история. А съответно и като фен-база. Ние смятаме, че шансовете да нищожни – „Low Winter Sun” ни изглежда доста интересно, поне от този първи трейлър, и Марк Стронг ще е супер, няма съмнение, но едва ли ще може да се сравнява с абсолютния шедьовър „Breaking Bаd”.

Но дори да е само наполовина толкова як, пак ще сме доволни и ще ни стане любим. Да се надяваме само, че „АМС” няма да се изпокарат с Крис Мънди (който е сценарист, изпълнителен продуцент и showrunner), така както се дърлят непрестанно с Матю Уайнър от „Mad Men” и с непрестанно сменящите се showrunner-и на „The Walking Dead”.

Премиерата на „Low Winter Sun” е това лято и ние със сигурност ще му хвърлим едно око.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Breaking Bad” трябваше да свърши с 4-ти сезон. Дано за края да са измислили нещо по-оригинално, че сюжета на 5-ти сезон много протяжно се влачи.

  2. Абсолютно не съм съгласен!!! Чуден си е 5-ти сезон. И както и да свърши този сериал, все ще има недоволни. 🙂