lizzie с кристен стюарт и клои севини

На 4-ти август 1892 г. година жителите на Фол Ривърс в Масачузец разбират за брутално двойно убийство в дома на семейство Бордън. Жертвите са Аби и Андрю Бордън, оръжието е брадва, а главен заподозрян се оказва дъщерята на Андрю – Лизи. Случаят става всеизвестен в Съединените щати, заради дотогава невижданата жестокост и множеството неизяснени факти и обстоятелства.

Lizzie” – вдъхновен от тези реални събития, дебютира на тазгодишния фестивал Сънданс през януари, а първият официален трейлър на филма се появи точно 126 години след историческата касапница.

Lizzie” проследява възможните събития, довели до убийствата и изследва мотивите за извършване на престъплението от страна на Лизи. В главната роля влиза Клои Севини, номинирана за „Оскар” за превъплъщението си в Лана Тисдел в „Момчетата не плачат„. Последно я видяхме миналата година с малка роля в „Снежния човек“ и телевизионната поредица „Bloodline„. Кристен Стюарт ще изиграе Бриджит Съливан – домашната помощница на семейство Бордън, за която се предполага, че е била свидетел на убийствата, както и че е имала интимни взаимоотношения в Лизи.

Първото видео не пести от нищо, което може да се окаже съществено за продукция, представляваща преосмисляне на известен действителен случай на убийство с брадва – пръски кръв, подходяща монотонна музика, стържещи звуци и много погледи между Севини и Стюарт. Освен това се подразбира и цялостният тон, който филмът ще се опита да поддържа. Най-запомнящ се оказва отговорът на Лизи, когато е попитана дали баща ѝ има врагове. „Това е Америка, сър. Всеки човек с пулс има врагове.“ Подобно твърдение би могло да потопи всеки в размисли за живота без значение къде го живее.

lizzie-img02-20180806

Сценарият е написан от Брайс Кас, за когото това е своеобразен дебют в пълнометражна продукция. Той също така ще подкрепи работата си и като продуцент. „Lizzie“ ще е режисиран от Крейг Уилям Макнел, по известен с късометражния „Henley“ и драмата „The Afterlight„. Надяваме се успешно да проследи еволюцията на едно крайно решение и причините, които са го провокирали, за да може да има повече поводи да гледаме филма, освен псевдохимията между Кристен Стюарт и Клои Севини. Дори „Lizzie“ да не се окаже напълно исторически достоверен, то поне цялостната му атмосфера го превръща в едно от очакваните заглавия за годината.

Премиерата на „Lizzie“ е обявена а 14-ти септември в САЩ, а в Европа филмът ще може да бъде гледан месец по-късно. В ролите ще видим още Ким Дикенс, Фиона Шоу, Денис О’Хар, Джеф Пери и други.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *