Anthony Hopkins & Alfred Hitchcock

Дългогодишната мечта на Антъни Хопкинс да играе Алфред Хичкок може би най-накрая ще се осъществи, защото отложената екранизация от 2007 се завръща с нов режисьор и нов поглед към книгата на Стивън Ребело „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho”. Преди 4-5 години имаше идея Райън Мърфи („Running With Scissors”, създател на сериала „Glee”) да режисира по сценария на Джон Маклафлин, вероятно с участието на Хелън Мирен в ролята на Алма Ревил, съпругата на Хичкок и негов сътрудник в продължение на 54 години.

Сега LA Times обявяват, че Ребело и Маклафлин са поработили върху сценария, а Саша Джервеси („Anvil! The Story of Anvil”) обсъжда с продуценти възможността да режисира (и да се включи като сценарист). И най-важното Антъни Хопкинс все още се спряга за главната роля, която лично според нас ще му лепне идеално. Всъщност не можем да си представим по-добър екранен Хичкок. Също така ни допада идеята за истински, пълнометражен биографичен филм за гениалния режисьор и не можем да разберем защо, по дяволите, се бави толкова. Явно не е защото на звездата му липсва ентусиазъм – ето какво разказва Хопкинс пред MTV през 2007 година:

Очевидно точно тази начална сцена няма да се състои или поне не точно по този начин. И все пак този клип ни дава доста ясна представа как би звучал Хичкок, изигран от Хопкинс, и ние просто нямаме търпение. На всичкото отгоре THR споделят, че  сценарият на Маклафлин не е просто адаптация на книгата и съответно мейкинг на „Психо”, защото в основата му са взаимоотношенията между режисьора и съпругата му. Звучи още по-интересно.

Дали АХ наистина ще изиграе АХ във филма, познат доскоро като „Alfred Hitchcock presents”? И дали крайният вариант ще се казва чисто и просто „Хичкок”? Времето ще покаже, а ние ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *