SW_resistance_02

За маниакално пристрастените към „Star Wars”, които дори трагедиитеСоло: История от Междузвездни войнииМеждузвездни войни: Последните джедаивъзприемат като част от „развитието” на познатата вселена, през есента Disney Channel пускат още една анимационна поредица – „Star Wars: Resistance”. Едно пролетно споменаване по темата подаде детайли относно сюжетните нишки, а ето, че е време и за първи трейлър. Макар да не притежава трагичната визия на „Star Wars Rebels” или „Star Wars: The Clone Wars”, подозираме, че рисуваната приключенска история за дейците от съпротивата ще влезе в списъка „must see” на младежите между 5 и 11 годишна възраст, не само защото се излъчва по любимия им канал, а и защото просто е предназначена за тях.

Действието в „Star Wars: Resistance” се развива непосредствено преди събитията от „Силата се пробужда” и се опитва да разшири световете, в които обитават познати и не-толкова познати герои. Обещано е премиерата по Disney Channel, DisneyNOW и Disney Channel VOD да бъде с продължителност един час, а заглавието на конкретния епизод е „The Recruit”. В него По Дамерон и ВВ-8 разпределят вербувания за шпионин новобранец Казуда „Каз” Ксионо на гигантската платформа за зареждане на гориво Colossus.

Докато е под прикритие, Каз работи като механик и живее при стария приятел на По – ветеранът-пилот Иейгър, който си има работилница за поправка на стари космически кораби, както и трима помощници – Там, Нийку и един стар дроид на име Бъкет. В един момент ще се окаже, че Каз трябва да участва в състезания, да пази мисията си в пълна тайна – дори и от приятелите, превърнали се в семейство, а междувременно и да избягва опасностите, които дебнат отвсякъде, включително зловещия, набиращ сили „First Order”…

SW_resistance_05

Страхотно е, че Оскар Айзък и Гуендолин Кристи са имали възможност да вмъкнат в натоварените си графици участие със своите гласове като супер-харесваните герои По Дамерон и Капитан Фазма. Сред останалите актьори, които са се ангажирали с озвучаването на тези анимационни приключения, са Кристофър Шон („Days of Our Lives”) като Каз, Сузи МакГрат („East Enders”) като Там, Скот Лорънс („Legion”) като Иейгър, Мирна Веласко като Тора, Джош Бренър като Нийку, Доналд Фейсън като Хайп Фейзън, Джим Раш и Боби Мойнихан като Фликс и Орка, както и Рейчъл Бутера като генерал Лея Органа.

Създател на поредицата е ветеранът в Lucasfilm Animation Дейв Филони (създал и работил заедно с изпълнителните продуценти по „Star Wars Rebels” и по „Star Wars: The Clone Wars”), а изпълнителни продуценти са Атина Портильо, Джъстин Ридж и Брандън Оумън; режисьор на повечето епизоди е Ейми Бет Кристенсън, а като основна разлика във визията трябва да се отбележат аниме-влиянията – надяваме се за добро. Непосредствено след премиерата в Щатите на 7 октомври 2018, „Star Wars: Resistance” ще бъдат разпространени по всички канали на Disney в света.

SW_resistance_01

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *