Бруклин Кимбърли Принс – това малко, супер вдъхновяващо и естествено момиченце беше открито за киното от Шон Бейкър, режисьорът-символ на съвременното американско независимо кино, който лично представи най-новия си филм „Проектът „Флорида” в програмата на 22-рия София Филм Фест през март. И макар че имахме възможност да си поговорим с него, подобни срещи с хора от света на киното винаги ни се струват прекалено кратки. Все пак той сподели, че един от най-важните детайли в работата му е осигуряването на достатъчно време за кастинг. И както е успял да открие чрез Instagram Бриа Винаите, която е паснала страхотно на образа на безразсъдната, шантава млада майка Хейли, така е прекарал месеци в търсене на децата, с чиято помощ да разкаже историята си. Бруклин Принс се оказва звездичката, сърчицето и пъстроцветната дъга в „Проектът „Флорида”. Филмът все още може да бъде видян на кино у нас и препоръчваме на всички, които не са сторили това до момента, да поправят този пропуск.

Именно малката Бруклин е получила нов ангажимент – предложението е тя да участва в нова поредица на Apple, вдъхновена от живота на 11-годишната Хилде Кейт Лийшак. Момичето е родено през 2006 година, публикува от 2014 година и е най-младият член на Общността на професионалните журналисти – най-старата организация, представляваща журналистите в Съединените щати.

хилде кейт лийшак
Хилде Кейт Лийшак

Важното в случая е, че малката прес-девойка Лийшак държи възрастните да знаят, че децата също имат право на глас, трябва да бъдат чути и да не се решава вместо тях за какво е подходящо да се пише – това е коментар по повод убийството, за което малката първа съобщава в своята фейсбук страница. На упреците, които получава – че не е нормално едно 9-годишно момиченце да прави репортаж за убийство, тя и семейството й (баща й и по-голямата й сестра са нейни помощници в публикуването на историите й) отговарят, че Хилде наистина е посветена на професията си (!) и дори е използвала подходящите цитати и източници, за да аргументира репортажа за съседското убийство.

В статия на National Geographic през януари 2017 тя е спомената като журналист от Селингсгроув, Пенсилвания, която е на 10 години и „обикаля из съседските улици в квартала на своя сребърно-розов велосипед в търсене на новини, като подозира, че момче-препортер би могло да се добере по-лесно до информация от полицията”.

Поредицата на Apple ще бъде режисирана от Джон М. Чу („Crazy Rich Asians”), който влиза и в ролята на изпълнителен продуцент. Сред продуцентите са екипът на Anonymous Content, а създатели на сериала са Дана Фокс („Ben and Kate”) и Дара Ресник („Castle”).

2019 се очертава като сериозна година за Бруклин Принс – малката чаровница ще се появи в свръхестествения хорър-филм „The Turning” Universal Pictures, ще участва в „The Angry Birds Movie 2” за Columbia Pictures, а също и в „The One and Only Ivan” на Disney. В момента нямаме никакви съмнения, че Принс ще „закове” и ролята на отраканата малка журналистка без всякакво усилие. И много ни се иска да проследим развитието на това вдъхновяващо дете и превръщането му в звезда на актьорския небосклон – пожелаваме й го от сърце.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *