Стивън Зейлиън, легендарният сценарист на филми като „Списъкът на Шиндлер”, „Американски гангстер” и „Кешбол”, се насочва към нов проект – филм по ужасяващите истински събития на атаките с антракс, които убиват 5 и раняват 17 души в Щатите през 2001 г.

Зейлиан ще адаптира книгата „The Mirage Man: Bruce Ivins, the Anthrax Attacks, and America’s Rush to Warна Дейвид Уилман. Книгата описва истинската история, започваща точно една седмица след 11 септември 2001 г., когато няколко различни офиси на медии и двама американски сенатора получават по пощата пликове, пълни със спори от антракс. Последвалото разследване е определяно от федералното правителство като едно от най-дългите и сложните в историята им. През 2005 г. Брус Айвинс, микробиолог, работещ за правителствена лаборатория, става основен заподозрян, поставен е под постоянно наблюдение, а през 2008 г. се самоубива и седмица по-късно е обявен за единствения виновник за атаките. През 2010 г. обаче излизат доклади, усъмняващи се в правилното заключение на разследването, тъй като според някои не е имало достатъчно научни доказателства, които да докажат, че антраксът е излязъл без съмнение от лабораторията на Айвинс.

Историята е твърде интересна и завоалирана, заради което сме уверени, че именно Стив Зейлиън е точният човек да я адаптира, дори и без да пише самият сценарий, тъй като не се тревожим, че ще пропусне детайлите и неяснотите в разследването в името на праволинеен наратив. С един от последните си проекти, фантастичния „The Night Of” с Риз Ахмед, Зейлиан ни показа, че не се интересува от това набързо да лепва на някого етикета „виновен”. Очакваме интересен и напрегнат филм за разследване и издирване на заподозрени, а и с нетърпение ще чакаме кастинг новини, тъй като без съмнение ще има гора от ръце за това кой влезе в ролята на Брус Айвинс, както и на главните му преследвачи.

Зейлиън ще продуцира за 20th Century Fox с компанията си Film Rites, заедно със Сибил Луи от Anova Pictures.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *