роби, кидман, терън

Марго Роби преговаря да се присъедини към вече впечатляващия каст на оформящия се филм за скандала, който разтърси Fox News през 2016 г., когато повече от двадесет жени обвиниха изпълнителния директор на компанията Роджър Ейлс в сексуален тормоз. Другите две главни роли вече са заети от техни височества Никол Кидман и Чарлийз Терън, която също е и продуцент на филма, заедно с Annapurna Pictures.

Кидман ще играе ролята на Гретчен Карлсън, дългогодишна репортерка на Fox News, която първа издава публично тайната за сексуалния тормоз и цялостната култура на тормоз над жени в медийната организация. През 2016 г. тя завежда дело срещу компанията и конкретно срещу самия Роджър Ейлс. Повече от двадесет жени, бивши и настоящи служители на Fox News, се присъединяват към нея, една от които е Мегън Кели, която ще бъде изиграна от Чарлийз Терън. Кели разкрива, че е била подложена на „ясно изразен тормоз, изразяващ се в искане на сексуални услуги в замяна на професионално развитие”. Роби пък ще изиграе ролята на младата продуцентка Кейла Поспизил.

Сценарият е дело на Чарлс Рандолф, номиниран за „Оскар“ за „Големият залог”, а режисурата ще бъде поета от Джей Роуч, по-известен като режисьор на филмите от серията „Остин Пауърс” и „Запознай се с нашите”, но който също така наскоро режисира „Тръмбо”. И двамата са показали афинитет към истории с актуална политическа и/или историческа насоченост.

Нека преговорим: филм с огромна политическа тежест по практически най-набъбналата и обсъждана тема в Холивуд през последните две години, ръководен от екип, пълен с не просто стари познайници и любимци на американската филмова академия, но и хора, които вече са ни показали, че имат интерес към това да довеждат до екрана истински истории, колкото и неприятни и некомфортни да са те за обсъждане и разглеждане. Стига да не се омажат в прекалено отбелязване на кутийките за радост на Академията, вместо да следват интересите на разказа си (както направи миналата година „Вестник на властта”), надушваме много награди.

А още дори не знаем кой ще изиграе двамата „приятни“ и напълно „неотвратителни“ господа Роджър Ейлс и Бил О`Райли (Ръсел Кроу вече е зает за посветения на същата тема сериал „The Loudest Voice in the Room“). Ще ви държим в течение.

Филмът според iMDB е озаглавен „Fair and Balanced”, известният слоган на Fox News, но засега не намираме съвсем официално потвърждение за това. Разбира се, нямаме и информация за стартова дата на продукцията, но не бихме го очаквали да излезе в никой друг освен есенно-зимния сезон – познат на всички ни като „Оскар”-сезона.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *