crowe-ailes

Поредната голяма звезда се ориентира към малкия екран и този път става дума за Ръсел Кроу, който не е участвал в телевизионен проект горе-долу от началото на кариерата си. Проектът, на който носителят на „Оскар“ не е успял да откаже, е доста любопитен и престижен мини-сериал на Showtime за бившия шеф на Fox News и медиен консултант на няколко републикански президенти Роджър Ейлс, който през 2016 беше принуден да напусне Fox след поредица от обвинения в сексуален тормоз. Ейлс почина през май 2017 на 77 години, след като участва в президентската кампания на Доналд Тръмп.

Екранизация по книгата на Гейбриъл ШърманThe Loudest Voice in the Room“, която до голяма степен даде начало на разкритията около Ейлс, мини-сериалът вероятно ще се фокусира върху последните десетилетия от живота му, включвайки първоначалната среща с Ричард Никсън, която дава начало на кариерата му в политиката, и обвиненията в сексуален тормоз, довели до края на кариерата му във Fox News. Шърман и носителят на „Оскар“ за „СпотлайтТом МакКарти са автори на първия от общо осем епизода, а МакКарти ще е и изпълнителен продуцент, заедно с Джейсън Блум и неговата Blumhouse Television.

Ръсел Кроу ще изиграе неприятния Ейлс и нямаме съмнения, че ще се справи чудесно, като е възможно и леко да промени външния си вид за ролята. Правил го е и преди, а – с напредването на годините и килограмите – ще му е още по-лесно да се доближи максимално до Ейлс. Очаква се „The Loudest Voice in the Room“ да има няколко гледни точки, но засега нямаме никаква информация кой още ще се присъедини към каста, а не се чува нищо и за режисьор. Разбира се, ще ви държим в течение с развитието на проекта, а междувременно вижте какво казва за него шефът на Showtime Дейвид Невинс:

До голяма степен сблъсъкът между медиите и политиката определя света, в който живеем днес. Виждали сме този феномен, представен на екрана, още от историята на Чарлс Фостър Кейн и съвременното му олицетворение е възходът и падението на Роджър Ейлс. С Ръсел Кроу в главната роля, този мини-сериал обещава да се превърне в определяща история за нашето време.

Доста смело сравнение с „Гражданинът Кейн“, което ние просто ще игнорираме на този етап – ако се връзвахме на всяко официално продуцентско изказване, щяхме да живеем във вечно разочарование. В случая поне сюжетно сравнението не е съвсем без покритие (в основата е медийна личност с огромно влияние), но тепърва предстои да научим повече за изпълнението на проекта. Признаваме обаче, че ще го следим с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments