Когато вече си познато име във фестивалните среди, подобно на унгарския режисьор Корнел Мундруцо, става по-малко трудно (което не значи „по-лесно”) да работиш по проекти, подготвяни в продължение на години. Variety са така любезни да съобщят, че унгарският режисьор има планове да превърне във филм научно-фантастичната си идея от 2011 година – и той ще носи заглавието Inherit The Earth. В момента съпругата на Мундруцо, Кейт Вебер се е ангажирала с пренаписване на сценария.

Когато преди години идеята е била развивана за Sony, сюжетът е проследявал последната оцеляла жена на земята и една група роботи, която я защитават от зомбитата, завладели всичко наоколо. Проектът е в много ранен стадий на разработване, но със сигурност предстоят промени, тъй като специално зомби-идеята вече е леко демоде (особено като се има предвид сериозния спад на интереса към сериала „The Walking Dead”, пък и първият вариант на сценария е бил писан след овациите за „Zombieland”).

Обикновено Мундруцо изненадва с авангардни и необичайни идеи – харесваме „Белият бог”, а най-новият му филм със свръхестествени елементи (прострелян емигрант може да левитира високо във въздуха и да облекчава страданието на хора в нужда) „Луната на Юпитер” все още може да бъде видян на голям екран у нас. Тъй като се очаква решението на някое авторитетно и голямо студио да застане зад бъдещия нов филм на режисьора със седем пълнометражни творби във филмографията си и 42 награди + 28 номинации, ние ще следим за новини – и ще информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *