гал гадо
Гал Гадот

Преди да сме забравили времето, когато Гал Гадот влизаше и в други роли, освен любимата на всички Wonder Woman, ни застига новината, че актрисата в момента преговаря за сериал, посветен на холивудската икона от зората на киното Хеди Ламар (Препоръчваме ви документалният филм за нея „Bombshell: The Hedy Lamarr Story”). Очаква се Гадот да бъде изпълнителен продуцент и да поеме – разбира се – главната роля на прочутата красавица. Variety споделят още, че създателката и шоурънър на „The AffairСара Трийм ще бъде сценарист на поредицата, която ще проследи живота и кариерата на Ламар, и ще сподели изпълнително-продуцентските отговорности с актрисата.

Родената в Австрия Ламар се превръща в звезда с изпълненията си в класики като „Samson and Delilah” и „Come Live with Me”. Вероятно малко хора знаят, че тя е също и човек на науката – изобретател, като е работила заедно с Джордж Антиел, авангарден композитор, пианист, работил по създаването на модернистични музикални произведения с подобни звуци (механични, индустриални, музикални) – двамата развиват псевдослучайната пренастройка на работната честота на предавателя и получателя на радиосъобщения, както и насоки за кодировка на ползването на радиочестотите при насочване на торпедата, използвани от Съюзниците през Втората световна война. Техните научни разработки се оказват етап от развитието на технологиите за използване на Bluetooth и WiFi днес. Ламар и Антиел са част от „Алеята на славата на изобретателите” в САЩ от 2014 година.

хеди ламар
Хеди Ламар

Поредицата, посветена наа Хеди Ламар, все още си няма разпространител – Showtime за момента са резервирани и отказват да се ангажират с проекта, но програмният президент Гари Ливайн все пак е отправил коментар, който дава надежда:

Ако Хеди Ламар, Гал Гадот и Сара Трийм се съюзят за Showtime, ние ще бъдем радостни от подобна комбинация!

Което може да значи – „подпишете си договорите по между си, момичета, започнете работа, и ако ни хареса посоката – ще ви поканим да излъчите поредицата при нас”!

Не бива да се пренебрегва опита на Гал Гадот в телевизионните продукции – преди да се включи в света на комиксовите блокбастъри, тя участва в „Entourage” на НВО и „The Beautiful Life” на CW. Към екипа изпълнителни продуценти на биографичния сериал за Хеди Ламар ще се включи и Уорън Литълфийлд („The Handmaid’s Tale”, „Fargo”), както и съпругът на Гадот, магнатът на недвижими имоти Ярон Варсано.

Актрисата в момента продължава работа по продължението на „Жената чудо” – „Wonder Woman 1984” заедно с Пати Дженкинс, а след това ще се включи в обирджийската комедия „Red Notice” с Дуейн Джонсън. Ще очакваме още новини за поредицата, посветена на една от иконичните звезди от миналото на Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *